Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

...i Ús que Sant Jaume no en hi ha cap com ell

geganters-mao | 25 Juliol, 2006 16:38

ahir dia 24 de juliol un cop més els gegants d' Es Castell, en Jaume i na Roser van sortir a fer el tradicional passacarrers del dissabte de Sant Jaume.

El tema "Som som d' Es Castell" interpretat pel grup de grallers del poble encataria una passejada de més de dues hores de durada, i és que erem molts els participants i tots venien amb moltes ganes de ballar, sigui amb els grallers o també amb la Banda de Música d' es Migjorn.

Als gegants del poble els van acompanyar els gegantons maonesos en Pere i na Gràcia i també el tan estimat pels nens "en Miquelet es Salero". Com a novetat la presència durant totes les festes d' en Vicents i na Àgata, dos gegants arribats des de Prats de Lluçanès.

Els geganters maonesos a part de portar les figures representatives de la nostre ciutat també portarem els gegants de la població que estava en festa, i és que un cop arribats els dies principals procurem els geganters menorquins fer pinya tots junts i col·laborar en que els gegants que aquell dia han de lluir ho facin com cal.

El passacarrers del matí de Sant Jaume ja seria més curt i relaxat, serien els gegants arribats de Terres Catalanes, en Jaume i na Roser, els grallers d' Es Castell i la banda de música d' es Migjorns els que de bon matí sortirien a despertar el vecindari.

La música les "Frasses Menorquines", el repte la devallada de l' esglèsia fins l' Ajuntament. boti boti, segui segui, aigua aigua, i la alegria regnats que faria que la comitiva tardés més d' una hora en completar el recorregut. Cal dir la dificultat que comporta ballar els gegants entre tota la generació que ens acompanya en la "devallada" peró també la satisfacció de un cop més tots junts els geganters maonesos, els companys d' Es Castell i els de Prats de Lluçanès donar vida als gegants en un acte tan tradicional.

Com cada any la satisfacció més gran la de que el poble d' Es Castell hagi comptat amb la nostre entitat a l' hora de fer unes festes que fem entre tots i que ens han fet sentir durant dos dies com a casa nostre.

... I és que Sant Jaume no en hi ha cap com ell.

 

www.gegantsmao.menorca.es

Ja arriba Sant Jaume...

geganters-mao | 22 Juliol, 2006 20:37

Aquesta tarda els geganters maonesos hem fet "doblete", i és que en tornar de Fornells ens hem aturat a Es Castell per participar en la ballada de gegants que ha precedit al pregó de Sant Jaume.

Pel motiu de que la població més oriental de l' illa segueix treballant en el projecte de tenir un grup de geganters prou gran com per poder treure a ballar en Jaume i na Roser sempre que que aquests tinguin ballera, han estat geganters arribats de Maó, Sant Lluís i Alaior els que hem fet pinya amb el grupet d' Es Castell i tots junts hem ballat amb els gegants el popular "Som som d' Es Castell" o una versió per gralles del mític "Rock Around The Clock".

en Jaume i na Roser estàn a la porta de l' ajuntament esperant l' arribada del dilluns en que tornaran a sortir a ballar.

www.gegantsmao.menorca.es

Fornells, passacarrers vora el mar

geganters-mao | 22 Juliol, 2006 20:02

Aquesta tarda la principal jornada gegantera ha tingut lloc a la vila marinera de Fornells. ha estat el grup que s' encarrega dels gegants d' Es Mercadal i Fornells (que no és altre que el grup d' amics d' en Tomeu i na Guida) el que ha fet ballar a En Martí i na María, En Pere i na Gràcia de Maó i també al nano En Miquelet es Salero.

un passacarrers que no ha arribat a la hora i mija de durada ha voltat pels principals carrers del poble per acabar fent els balls finals a la mateixa plaça on hores més tard hi botaràn els cavalls. La música ha anat a càrrec del grup de  grallers que amb un repertori que combina els temes més tradicionals amb els més moderns no han deixat que els gegants aturesin de ballar ni un sol moment.

no fa falta dir que la presència dels gegants i i les precioses postals que inspira la vila han fet que les figures hagin acabat la seva passejada ben prou retractats per qui volia emportar-se un tros de la festa menorquina al seu país.

per tots els amics d' en Martí i na María si no hi ha rés de nou la propera ja serà per Sant Nicolau.

www.gegantsmao.menorca.es

Festes de Sant MartÝ

geganters-mao | 19 Juliol, 2006 20:38

El Passat cap de setmana els Gegants de Maó van iniciar la temporada d' estiu en el marc de les festes de Sant Martí.

El Dissabte en Martí i na María, els gegants d' Es Mercadal,  sortiren a fer el tradicional passacarrers del dissabte de sa festa. açò va succeir un cop el fabioler va haver interpretat des de el balcó de les Cases Consistorials el primer toc de fabiol que anunciava l' inici del replec de sa colcada.

Els Gegants d' Es Mercadal durant tot el passacarrers van estar ben acompanyats per els gegantons del Casal de Gent Gran de Maó i per el nano "En Miquelet es Salero" també arribat des de la ciutat de llevant. La part musical un cop més aniria a càrrec de la Agrupació Musical Inquera i pel grup de Grallers de Maó.

   18042-volta que volta i voltaras -53.JPG, 60 KB  

El diumenge a la tarde els que van participar en la festa van ser en Martí i na María d' Es Mercadal, en Tomeu i na Guida de Maó, en Pere i na Gràcia i "En Miquelet". La participació dels gegants en el dia principal seria un petit passacarrers des de la Plaça Constitució fin a la Plaça Pare Camps, la Plantada de totes les figures i uns pocs balls que donarien per tancada la participació de les figures en les Festes de Sant Martí 2006.

Cal destacar que enguany va ser portada del programa de festes de Sant Martí la fotografia del ram de flors de la Geganta del poble, fet que evidencia el cada cop més important protagonisme que van asolint els gegants dins les nostres festes patronals.

la propera serà el pròxim dia 22 de juliol en que en Martí i na María sortiran a ballar per la vila marinera de Fornells.

www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS