Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

El correo electr˛nic d' en Tomeu i na Guida

geganters-mao | 25 Novembre, 2006 19:59

 

Amics dels gegants, us comuniquem que per alguns problemes en la compte dels gegants en Tomeu i na Guida hem tingut el correo inoperatiu durant un parell de setmanes.

un cop subsanat el problema un cop més podeu contactar amb els gegants, més ben dit amb el Grup de Geganters de Maó, a l' adreça:

gegantsmao@menorca.es

com de costum ens podeu trobar també al portal:

www.gegantsmao.menorca.es

disculpeu les molèsties

Geganters Maó

La temporada de gralla

geganters-mao | 08 Novembre, 2006 15:01

  Un cop finalitzades les festes de la Mare de Déu de Gràcia, el Grup de Grallers de Maó acostuma a fer un parèntesis en l’ activitat amb l’ objectiu de descansar de les sempre esgotadores festes d’ estiu. 

El passat dissabte, després de dos mesos de “vacances”, va donar inici la temporada grallera 2006-07. Com tots els anys va començar fent “recompte d’ efectius”. Els músics que sonaran aquest any seran els mateixos que ho van fer durant el passat estiu, tot i que com ve sent costum, alguns dels seus membres ja hauran de assajar pel seu compte ja que per motius d’ estudis a l’ hivern estan fora de l’ illa.

 Un fet que evidencia la bona salut del grup de grallers és que com en altres inicis de temporada ja han arribat persones interessades en integrar-se en la formació.  

Els nous músics aprendran a sonar dels mateixos grallers de l’ entitat que amb prou anys d’ experiència puguin compaginar la tasca de intèrpret amb la de professor. 

Dels actuals grallers maonesos hem de dir que abans de començar amb els assajos, el passar dissabte una estona de reunió va servir per definir la línia de treball a seguir pels propers mesos.

 El fet de que la majoria de músics que sonen actualment ja siguin veterans i que el grup compti amb un repertori d’ una quarentena de cançons fa que la tasca dels grallers per aquest any pugui ser bàsicament de manteniment. Així i tot no es descarta algun tema nou o revisar l’ harmonització d’ alguns temes ja clàssics del grup. 

Destaquem que les peces a interpretar es trien en funció de que siguin pro alegres com per animar un passacarrers, amb algunes més solemnes per quan cal un ball de lluïment, i que l’ esforç que comporti la seva interpretació no sigui superior al que pot arribar un músic durant els passacarrers que a vegades es poden allargar fins a quatre hores sonades al sol. 

El grup de grallers de la ciutat de Maó és una secció de l’ entitat gegantera maonesa. Va ser a partir de l’ any 1995 que els gegants maonesos van poder ballar amb músics propis, a partir d’ una formació inicial de una gralla, una dolçaina i dos timbals. 

Amb els anys la formació ha crescut i s’ ha renovat, formant-la en l’ actualitat 9 gralles i tres percussionistes. El repertori el formen bàsicament pasdobles, marxes, algun tema menorquí i els compostos pels mateixos membres del grup, com poden ser el vals “Gegants” o el ball a temps de polca i havanera que porta per nom “Es ball d’ es salero”. 

Una notícia important en l’ actual fase de recuperació de l’ instrument és el fet de que aquest any una escola de música de l’ illa inclourà la la gralla entre les diferents opcions per qui vulgui iniciar estudis musicals. 

Visita també:   www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS