Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

El pregˇ de Festes d' Es Castell

geganters-mao | 20 Juliol, 2008 11:51

Ahir va tenir lloc a Es Castell el pregó de les Festes de Sant Jaume 2008.

Eren aproximadament les vuit d’ es fosquet quan va donar inici l’ acte. El pregoner convidat era l’ escriptor Josep Maria Quintana, qui va fer la seva oratòria davant un nombrós públic que va omplir els seients preparats per a l’ ocasió.

Des de fa alguns anys també és costum que els gegants participin en aquest dia de festa i així puntuals a la cita i al poc de començar l’ acte del pregó van fer arribada en front de l’ escenari els gegants d’ Es Castell, és a dir en Jaume, na Roser i també en Xec Calvet.

Uns pocs balls de presentació van servir per que el poble més oriental de l’ illa es donés per enterat de que els gegants ja havien arribat a Sant Jaume. La música d’ aquests balls va anar a càrrec del grup de grallers d’ Es Castell, que com ens te acostumats va destacar per la qualitat interpretativa dels seus membres.

Per una altre banda també recalcarem que per motius de que la agrupació gegantera local al dia d’ avui ha de menester de reforços d’ altres pobles per poder fer les seves actuacions, un cop més van rebre ajuda dels amics geganters de Sant Lluís, Alaior i Maó (en aquest darrer cas els maonesos ja venien de fer ballar els gegants d’ Es Mercadal, fent en aquest cas “doblete” en la jornada d’ ahir).

Ara que les Festes de Sant Jaume 2008 ja són oficialment començades la següent cita amb els gegants d’ Es Castell és pel proper dijous 24 de juny, en que un cop més poc després d’ haver dinat el cercaviles sortirà a voltar pel poble.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS