Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Els Gegants d' Es Castell ballen en el dissabte de Sant Jaume

geganters-mao | 24 Juliol, 2008 20:33

Aquesta tarda ha tingut lloc al poble d’ Es Castell el primer passacarrers de les Festes de Sant Jaume 2008.

 

Ha estat a les cinc en punt quan alguns coets llençats des de el terrat de l’ ajuntament han anunciat l’ inici de la festa. En aquell moment tots els gegants participants ja estaven en filera i a punt per anar un rera l’ altre al centre de la plaça a fer el primer ball i començar amb la desfilada.

 

Les figures participants d’ aquest any han estat, com no podia ser d’ una altre manera, els tres gegants d’ Es Castell que són en Jaume, na Roser i en Xec Calvet; seguits del nano de Maó en “Miquelet es Salero”; precedint aquest als convidats d’ honor, els que arribaven de terres catalanes expresament per participar en la festa: els gegants Julià i Montserrat, l’ Avi Josep Andreu i Xavi el Calamar. El penúltim grup de la desfilada l’ han conformat els geganters de la casa comercial Queta  amb el seu gegant pallasso Mimo; i ja tancant la comitiva i fent la representació del poble de Sant Lluís els gegantons Doraimon i Tecla.

 

Aclarim que si en aquesta ocasió en la desfilada, i representant a la Ciutat de Maó, únicament hi ha participat la figura d’ en “Miquelet es Salero”, atén a que la resta de portadors de l’ agrupació maonesa en lloc de portar-hi els seus gegants hi han anat per fer reforç al grup de geganters d’ Es Castell, ajuntant un any més les dues colles en una  i amb l’ objectiu de fer lluïr com cal als que en dia tan senyalat tenen el paper protagonista.

 

La música de la desfilada ha anat a càrrec del grup de grallers d’ Es Castell, els de Lliçà d’ Amunt i els grallers de Sant Lluís. En aquesta ocasió per a la Banda de música d’ Es Migjorn Gran s’ ha preferit que sortís uns minuts més tard que els gegants amb l’ objectiu de que fessin el seu propi passacarrers, evitant així un excés d’ agrupacions musicals dins la desfilada i que es pogués confondre els sons d’ uns amb els dels altres.

 

Destacarem que el passacarrers, si be en un principi ha anat a bon pas, sense córrer, però amb poques aturades, no ha pogut evitar, en la que seria la segona hora, haver de aturar una bona estona debut al pas per el mateix carrer Gran dels cavalls de sa Colcada. Un altre fet que també ha tingut algunes estones la comitiva aturada, que en aquest cas ha estat per un fet d’ agraïr, és per geganters i músics entrar a les cotxeres en les que se lis tenia preparada taula amb menjar, refrescos i “pomada”.

 

 

 

 

Recalcarem també del que s’ ha vist aquesta tarda, almenys durant l’ estona del passacarrers, que ha estat una festa bastant neta, on gairebé no s’ ha vist pels carrers a gent amb síntomes d’ haver begut en excés i en la que el públic ha facilitat en tot moment el pas de les figures i també ha aplaudit després de cada ball.

 

Però com tot ha d’ arribar a la seva fi, a les dues hores de haver començat la desfilada s’ ha decidit retallar sensiblement l’itinerari, doncs de seguir amb el que estava previst la cosa es podia haver allargat de més i la festa dels gegants havia de donar pas als bots a la plaça dels cavalls de sa Colcada.

 

És així que poc després de passades les set de la tarda tots els gegant han de fet de nou entrada a la Plaça de l’ Ajuntament i unes poques ballades han donat pas a la tradicional fotografia de família, de tots els gegants i geganters participants.

 

Per demà matí s’ anuncia a les vuit del matí la sortida dels gegants d’ Es Castell, portats com en l’ edició d’ avui pels geganters amfitrions i els reforços de Maó, els convidats de Lliçà d’ Amunt, ballant tots ells amb els seus respectius grups de grallers.

 

Per més informació: www.gegantsmao.menorca.es .

El video de la jornada a: http://es.youtube.com/user/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS