Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

A S' Óvia ja sols li queden quatre peus

geganters-mao | 06 Marš, 2010 22:06

Avui migdia la geganta S’ Àvia Corema ha sortit de nou al carrer, l’ objectiu: el tornar més lleugera que és el mateix que dir perdre un nou peu.

Per a la jornada d’ avui novament hi ha estat  la pallassa Xinxeta per a animar l’ esdeveniment, no hi ha faltat tampoc els músics i com no podia ser d’ una altre manera a punt a l’ hora de sortir els membres del grup de geganters per a donar vida a la geganta.

És així que a les dotze del migdia la comitiva s’ ha encaminat de la Plaça Constitució fins a la Plaça de ses Palmeres on la cerimònia havia de constar en llevar-li el tercer peu a la geganta.

Un cop amb la Corema arribada al punt neuràlgic de la celebració, aquesta ha durat poc més o menys el que cada dissabte, és a dir el temps just de fer alguns jocs amb els fillets i per que finalment algun d’ aquests li treies el peu. L’ escollit amb la jornada d’ avui ha estat concretament el que porta la sabata de sevillana.

Un cop ja sols amb quatre peus S’ Àvia Corema ja ha pogut tornar de nou cap als balcons de l’ ajuntament, des de on presideix les setmanes que precedeixen a la setmana santa.

la pallassa xinxeta treient un pel a la geganta S' Àvia Corema

Canviant de tema però no del tot, avui definitivament s’ han esgotats tots els imans amb les cinc imatges de la geganta que havia editat la entitat gegantera, resultant així que fins a 500 cases de la ciutat en aquests moments poden tenir a la geganta aferrada a la nevera en forma d’ iman. Tot i així destacarem que el dato no és del tot correcte doncs no han estat pocs els que han volgut tenir la col·lecció dels cinc, o alguna família que se n’ ha emportat fins i tot algun més per a regalar, enviar a fora etc.

El que han estat de nou al carrer han estat les xapes de la geganta, que a petició dels que recordaven haver-les comprat i lluït a l’ any anterior n’ havien suggerit una nova edició.

Parlant del carrer aquest ha estat un dels temes que ha sorgit entre els membres de la organització un cop acabada la festa, el fet és que al dia d’ avui i veien les dimensions que aquesta ha arribat a assolir, algunes de les places ja comencen a resultar insuficients per a la gran quantitat de gent que s’ hi concentra. És possible així que per a l`any vinent es puguin modificar sensiblement els itineraris o les places a visitar per la geganta.

Un altre fet que també és digne de menció és el fet del reclam que en fa la geganta per a visitar Maó en els dissabtes matí, doncs no són poques les famílies d’ altres pobles que es solen desplaçar a la ciutat per a veure la Corema, repercutint això en una major presència de gent en el centre de la ciutat i en el possible ús que en poden acabar fent dels nostres establiments comercials i de restauració.

Ja sols ens queda així emplaçar a tots els incondicionals de S’ Àvia Corema per a el proper dissabte dia 13 de març en que visitarà la Plaça Reial.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es

Els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao

I festes amic dels “Gegants de Maó” en el seu perfil de facebook

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS