Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Fins l' any que ve S' └via Corema

geganters-mao | 31 Marš, 2010 21:28

Aquesta tarda ha tingut lloc a la Plaça Conquesta de Maó la festa d' acomiadament de la geganta S' Àvia Corema, i amb ella la de la pròpia quaresma 2010. 

Eren les sis de la tarda quan ja no eren pocs els fillets amb els seus pares que esperaven a les portes de l' Ajuntament la sortida de la geganta, pot ser en el dia d' avui amb més il·lusió que mai, doncs dit fet ja no es tornaria a repetir fins al cap d' un any. 

Puntual la festa ha començat i com no podia ser d' altre manera la geganta ha ballat amb l´únic peu que li quedava, la rotllana de fillets que no en perdien detall ha estat gran, fins que ha arribat el moment de treurer-li aquest últim peu a la figura de la quaresma. 

En aquesta ocasió els músics que han aportat les notes per a fer ballar la geganta ja han estat els més que populars Pinyeta Pinyol, que han sonat tot el seu repertori, fent que la geganta no aturés ni un moment de ballar, però tampoc  tots els fillets allà congregats, que fins i tot han fet un enorme tren amb la geganta de maquinista. 

Per si algú de tant de ballar es podia quedar sense forces, no ha faltat tampoc la convidada a coca amb xocolata per a tothom. En aquesta ocasió els geganters han estat uns eventuals “barmans” que han repartit fins gairebé esgotar la gran cacerola preparada per a la ocassió. 

 

 

 

Tot te un final i un cop amb els Pinyeta Pinyol haver acabat la seva actuació S' Àvia Corema, ja sense cap peu ha iniciat el camí de retorn cap a l' antic quarter de Santiago, on romandrà estojada fins a la quaresma 2011.  

Amb la de avui hem donat per acabada la temporada d' hivern de gegants, i ja quasi entrem en el més de abril en que ja podrem veure als gegants en la festa de Sant Jordi.... però això ja és una altre història de la que en parlarem en el seu  moment. 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es

els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao

fes-te amic dels “Gegants de Maó” visitant el seu perfil de facebook

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS