Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

En Miquelet es Salero es posa guapo

geganters-mao | 26 Juny, 2010 11:01

  Aquests dies al local de la Colla de Geganters de Maó s' estan ultimant els detalls per a l' imminent inici de la temporada d' estiu de gegants.

Concretament en el dia d' avui alguns dels membres de l' entitat gegantera estan donant els últims retocs de pintura al nano en Miquelet es Salero. Dita figura enguany cel·lebra el desè aniversari de la seva presentació en societat, motiu pel que ha de lluïr de dalt de tot.

El que se li està fent actualment al popular nano és un pintat general, doncs en els últims deu anys lo únic que se li havia fet havia estar repasar les parts on es podia haver fregat o perdut algo de pintura, que si be com a solució provisional sol funcionar, amb el pas dels anys això sol provocar un excès de tonalitats en les diferents parts de la figura que en ocasions pot arribar a deslluïr el conjunt.

 

Com a fet a destacar direm que els geganters, més ben dit les geganteres, que en aquesta ocassió s' estàn encarregant del pintant d' en Miquelet són de les que han entrat noves aquest any en el grup; destacant també que per la seva edat són les que quan en Miquel va fer la seva aparició a la ciutat, ara fa deu anys, dites pintores van ser les que amb cinc i sis anys van cel·lebrar dita arribada, tot i així ben segur que mai s' hagueren imaginat que deu anys despres en serien les encarregades de tenir-lo ben polit per a que nous filles es poguessin seguir emocionant... .

El grup de Geganters és una entitat que existeix gràcies a la il·lusió i a la renovació, doncs els fillets petits que aquest any veuràn en Miquelet pot ser són els que en un futur el portaran des de dins o també s' encarregaran del seu manteniment. Igual succeix en totes les seccions del grup, doncs com ja hem dit en altres ocasions alguns dels que avui porten als històrics Tomeu i Guida ja són nascuts amb posterioritat a la creació de la entitat gegantera, asegurant així que mai faltin geganters per a fer possible totes les festes de la Mare de Déu de Gràcia la il·lusió dels més petits.

Ara els gegants descansen a la seva seu de l' antic quarter de Santiago de Maó i ja serà per a les properes Festes de Sant Martí d' es Mercadal quan de nou sortiran al carrer.

Visita: www.gegantsmao.menorca.es

i els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao .

En Miquelet es Salero a la mostra de la Fundaciˇ O.N.C.E

geganters-mao | 12 Juny, 2010 18:41

Aquest matí novament els geganters de la ciutat de Maó han sortit al carrer, en aquesta ocasió per a col·laborar amb la mostra organitzada per la fundació O.N.C.E.

Ha estat a mitjan matí quan el nano en Miquelet es Salero ha fet aparició al carrer de Ses Moreres de Maó, on estaven instal·lades totes les taules informatives així com els diferents escenaris creats per a aquest dia per la O.N.C.E. de Menorca.

En Miquelet, portat per a alguns dels membres més joves de l’ entitat, ha fet el que sabia fer, que és amb els seus balls animar als vianants i aportar la nota més festiva a la mostra.

Per una altre banda el més important en el dia d’ avui era crear consciència sobre la realitat de les persones que conviuen amb alguna mena de minusvalia. És per dit motiu que els diferents escenaris creats hi eren per que persones sense cap mena de dificultat visual es poguessin per uns minuts tapar els ulls amb una venda negra i passejar per un carrer amb obstacles tan habituals com poden ser una carretilla d’ obra, un andamio o qualsevol objecte que per qui hi veu no representaria cap obstacle en absolut.

Molt parescuda era la prova d’ intentar sortejar similars obstacles però assegut en una cadira de rodes.

Destacarem que els membres del grup de geganters a part de aportar el seu gra d’ arena a la activitat, molts d’ ells també han volgut participar-hi experimentant dites proves.

Realment en Miquelet es Salero porta un hivern (temporada fora de les tradicionals festes patronals) del més intens que hagi pogut viure en els seus curts 10 anys d’ edat, i també la pròpia entitat gegantera de la ciutat de Maó. Sols com a dato podem aportar que abans de començar la temporada d’ estiu els geganters ja s’ han ajuntat per a fer ballar alguna de les seves figures al carrer en un total de vint i una ocasions.

També com a nou dato i ja veient atracar-se la més gran que es sol afer cada any, el passat dijous ja va tenir lloc la primera reunió preparatòria amb l’ Ajuntament per a tractar la participació dels gegants en les properes Festes de Gràcia 2010.

Seguirem informant i no deixeu de visitar www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

Jornada hist˛rica a Bintaufa

geganters-mao | 06 Juny, 2010 23:13

Fa poques hores que l’ equip de bàsquet menorquí, el Vive Menorca, ja és oficialment a la categoría A.C.B.

Ja feia setmanes que us estàvem relatant com els geganters acompanyàvem  a l’ equip en el play off per a l’ ascens, sonant les gralles i animant els partits amb el Gegant Olímpic i el nan en Miquelet es Salero, i avui posen punt i final a les “cròniques esportives” dins el medi geganter amb la bona notícia de que l’ equip menorquí  aquesta tarda de diumenge ha guanyat l’ últim partit que faltava per a fer realitat el somni.

La festa de l’ esport ha començat damunt les sis de la tarda amb el passacarrers per l’ exterior del pavelló Menorca dels grallers i les figures festives, que han estat els primers en començar a escalfar l’ ambient d’ una jornada que prometia intensa. Dita cercavila ha durat poc més de mitja hora doncs en la jornada d’ avui el públic el que volia era agafar prest el seu seient i fer ambient en les grades.

Un cop començat el partit en tot moment l’ equip local ha dominat la situació, donant poques oportunitats a l’ adversari,tot això en part gràcies al bon que fer dels esportistes i en part gràcies a la animació d’ un pavelló que era pler a rebentar i que en cap moment a deixat d’ animar al seu equip.

Una novetat en la jornada d’ avui ha estat la entrada a la pìsta, durant el primer descans, d’ una enorme bandera menorquina, que al ritme de les tonades més festives de l’ illa els propis geganters i altres voluntaris de la organització s’ han encarregat de fer-la moure entre els aplaudiments dels milers de persones que aquesta tarda es sentien més menorquins que mai.

El partit ha transcorregut com ha començat, amb clar domini de l’ equip local. Per part dels geganters com en altres partits han tret a la pista, durant els descansos, a ballar al Gegant Olímpic i al nan en Miquelet es Salero, i faltant pocs minuts per acabar el partit la festa ja era començada doncs la avantatja dels locals ja sols podia pronosticar la victòria.

Dit moment de glòria ha arribat amb la senyal del final de l’ encontre. Moment en que no ha faltat el llançament de globus, el públic a la pista celebrant la gesta, la música i la alegria generalitzada.

En dit moment en el palco d’ honor les persones que hi  estaven igualment es felicitaven, destacant com en el moment en que ho han fet el president del club i el representant de l’ entitat gegantera el primer ha volgut agrair al grup la seva col·laboració durant totes aquestes setmanes.

Per part dels geganters aquests ja estaven al mig de la pista celebrant amb la resta de la afició, fent-se fotografies amb els jugadors, i pot ser comentant que en aquesta lligueta per a l’ ascens a part de acompanyar a l’ equip menorquí en el viatge també hauràn mostrat per les televisions de l’ estat la existència a la nostre illa del Gegant de les Olimpíades i també d’ en Miquelet es Salero, que gràcies a la festa de l’ esport hauran estat mostrats als que pot ser mai han visitat Menorca.

Sent aquest un medi dedicat als gegants ja no relatarem com la festa ha seguit a partir de les deu de la nit a la Plaça Constitució i com pot ser que la nit d’ avui per alguns es prometi llarga.

Quedem de moment per a el proper cap de setmana en que novament els geganters seran al carrer, ara ja però amb la festa de l’ esport acabada (fins l’ any que ve en que esperem de nou acompanyar a l’ equip) però amb les festes d’ estiu tocant a la porta.

Gràcies al Vive Menorca per a aquest any, a la directiva per haver contat amb nosaltres per a aquest viatge i el nostre desig de que entre tots puguem afer al nostre equip cada any més gegant.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es

Els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS