Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

La Festa de la Creu Roja de Ferreries

geganters-mao | 10 Abril, 2011 16:04

Ahir els membres de la Colla de Geganters de Maó van fer “doblete”. El matí van portar a la geganta S’Àvia Corema a la plaça Prìncep, per que perdés el quint peu de la quaresma, i a la tarda amb en Miquelet es Salero i en Gegant de les Olimpíades en la festa de la Creu Roja de Ferreries.

El cas és que fa unes setmanes vam rebre la petició dels membres de la Creu Roja per a participar en un passacarrers que havia de voltar pel poble de Ferreries i fins a la Plaça de l’ Oar on havien d’ haver diferents actuacions, totes elles a benefici de l’ entitat. Un cop tractat el tema en la junta directiva del Grup de Geganters es va decidir que a una entitat com la Creu Roja no se li podia negar la nostre col·laboració, donat que no són poques les vegades que aquesta ens la pot haver prestat de la manera més altruista.

 

És així que ahir dissabte a les quatre de la tarda el Gegant Olímpic i el nano en Miquelet es Salero ja estaven a la porta de la seu de l’ entitat a punt per a iniciar el cercaviles. S’ hi va participar amb aquestes figures, donat que com hem citat en anteriors articles en aquests moments els històrics Tomeu i Guida estan en un procés de restauració que impossibilitava la presència d’ aquesta gran parella. La música va ser la del grup de percussió s’ Esclat de Ciutadella.

La marxa la encapçalaven alguns fillets del mateix poble, portant la pancarta de la creu roja, seguida del so ensordidor del grup de percussió i de les dues figures gegantines, que al estar participant en un poble que no en te tradició de gegants a l’ hora que donaven color a la marxa també provocaven la curiositat dels veïns que van sortir o be a la finestra o be al carrer a contemplar la desfilada.

Aquesta no va durar cap excés, doncs el recorregut no era massa llarg, però en arribar a la Plaça de l’ Oar l’ objectiu de arrossegar gent cap a la festa ja estava complert i ja sols quedava degustar el refrigeri que s’ havia preparat per als participants.

Des de la Colla de Geganters de Maó volem agrair a la Creu Roja de Ferreries l’ haver pensat en la nostre entitat per a col·laborar en la citada festa, a l’ hora que també totes les vegades que algun geganter ha tingut que menester de l’ ajuda de la Creu Roja quan s’ ha produït algun incident (caiguda d’ algun gegant) i algun dels nostres membres l’ hem tinguda de menester.

 

Visita també: www.gegantmao.menorca.es

Els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS