Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

La festa acomiadament de s'└via Corema 2011

geganters-mao | 21 Abril, 2011 16:05

Ahir a la tarda va tenir lloc la clausura oficial de la Quaresma 2011 a la ciutat de Maó o el que és el mateix: la festa acomiadament de la Geganta de s’Àvia Corema.

Tal i com s’ havia anunciat a les sis de la tarda la geganta portant ja sols un peu, feia entrada a la Plaça Alfons III per a acomiadar-se de tots els fillets i no tan fillets fins a l¡ any que ve. En aquell moment la música que sonava ja era la dels Pinyeta Pinyol que estaven a sobre de l’ escenari ambientant la festa.

La geganta va ballar una estona, mentre els fillets se la miraven amb la sensació per una part d’ alegria per a tenir-la de nou però també amb la tristor de que després d’ aquella tardarien un any en tornar-la a veure.

Com ve sent costum des de el primer any en que es va organitzar la festa acomiadament, els membres del grup de geganters van repartir entre el públic xocolata, per que la festa fos també bereneta. Tot i que la olla era gran, a lo últim és que fins i tot els gots es van esgotar.

La festa va anar fent el seu camí, fins arribat el moment clau de treure  l’ últim peu a la geganta. Per a aquell moment ja tots els congregats feien una gran rotllana, ben gran per que hi cabessin tots que enguany eren molts. La geganta un cop veure com se li atracava la filleta que havia de dur a terme la cerimònia en algun moment es va resistir, girant-se cada vegada que la filleta anava a posar les mans a la sabata, però finalment aquesta va acabar en mans de la que havia fet la extracció, i entre aplaudiments del públic i també del mestre de cerimònies “El Gran Pepot”, la quaresma ja era oficialment clausurada.

Tot i així encara quedava una bona estona de festa, que el grup Pinyeta Pinyol va saber ben be ambientar.

Enguany una de les novetats de la festa era també la presentació del conte per a pintar d’ en Miquelet es Salero. Per a tal ocasió es va posar una taula on els geganters maonesos el van oferir, a preu simbòlic, a tots els que el van demanar. Destacarem l’ èxit del quaderns, dons en algun moment els venedors no donaven a bast.

Ja un cop amb la festa acabada els propis geganters van portar a la geganta de nou a l’ antic quarter de Santiago, on romandrà fins l’any que ve. Destacarem en aquest moment la gran estimació que tenen molts de fillets per la geganta, que fins i tot alguns la van voler acompanyar “fins a casa” i acomiadar-se de ella a les mateixes portes.

Quaresma acabada, avui ja és la setmana santa, en pocs dies Sant Jordi… i continua el costumari festiu maonès.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es

Els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS