Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

En Tomeu i na Guida ja sˇn a s' Ajuntament

geganters-mao | 02 Setembre, 2011 14:09

Les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2011 ja són començades, ahir a la tarda dues activitats van marcar l’ inici de la jornada gegantera i de la pròpia festa en general.

Seria a mitja tarda quan els usuaris del centre Trepucó per a persones discapacitades rebrien les Festes de Gràcia a la seva pròpia casa, En Miquelet es Salero faria arribada al pati del centre i durant una estoneta tots junts gaudirien d’ una jornada festiva a l’ hora que emotiva.

En breu, passades les set de la tarda, els geganters s’ anirien concentrant a la seu de l’ entitat, a l’ antic Quarter de Santiago de la Carretera de Sant Lluís de Maó, per a anar-se preparant per a fer la avui ja tradicional arribada dels gegants a l’ Ajuntament.

És d’ aquesta manera, ballant i fent festa, que des de fa ja quasi dues dècades els Gegants en Tomeu i na Guida i els seus acompanyants fan l’ arribada als balcons de l’ Ajuntament per a quedar-hi exposats ja de cara a les Festes.

Serien les vuit menys quart quan tota la comitiva començaria la baixada cap al pla de la parròquia, cap a les Festes de Gràcia. El trajecte de la Carretera Sant Lluís es faria amb una gran filera de cotxes darrera, a l’ arribada a s’ Explanada s’ hi afegirien molts de fillets amb els seus pares que esperaven allà als gegants per a acompanyar-los en el trajecte, els carrers del centre ja coneixerien la multitud, i l’ arribada al Pla de la Parròquia esdevindria una festa de música, gegants i els molts de maonesos que van voler ser presents en aquest primer dia de festes.

 

Els gegants van ballar amb el grup de grallers i poc van tardar en començar a pujar les escales de l’ Ajuntament on hi romandran durant tota la propera setmana.

Acte seguit després de colocades totes les figures al seu lloc els mateixos regidors de l’ Ajuntament van ser els encarregats d’ obsequiar als presents amb coca i xocolata. 

Lo d’ ahir va ser la primera jornada gegantera de les Festes a la que en hi seguiran d’ altres, de fet aquesta tarda en Tomeu i na Guida i tots els convidats que arribaran al pla de la parròquia per a l’ ocasió ens oferiran el passacarres i ball de gegants previ al pregó de festes.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS