Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

els gegants a la romeria de les Festes dŔ GrÓcia

geganters-mao | 05 Setembre, 2011 15:26

Fa pocs dies, referint-nos al pregó de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia, comentàvem com en ocasions són els actes de més recent incorporació a una festa els que arrelen millor, prenen més estimació entre la gent, i ens poden donar la sensació de que “hi ha estat sempre” (no és aquest una fet únic de les nostres festes de Gràcia); un altre cas similar en seria el de la romeria del passat dissabte, a la que hi vam anar amb els gegants, que no tenint dues dècades d’ existència esdevé al dia d’ avui en acte multitudinari i sentit per la població. Podríem citar també la curiositat de que l’acte sigui tan novedos, doncs possiblement siguin majoria les poblacions de l’ estat que tenint unes festes en honor a un sant o patró tinguin la romeria com a un dels actes més ancestrals de la celebració.

El cas és que per primera vegada els Gegants de la Ciutat de Maó en Tomeu i na Guida van anar a la romeria. La convocatòria la feia el Grup Folklòric Es Rebost de Maó i també hi van participar els gegants de la veïna població de Llucmaçanes, la Banda de Música de Maó i els milers de maonesos que hi van desfilar a peu, en cavall, carretó i tots ells vestits amb el vestit típic de l’ illa.

La sortida seria a les cinc del Pla de la Parròquia, tot i que poques hores abans una pluja que ja s’ anunciava des de feia dies va alçar ben prou comentaris de que la romeria segur que s’ anul·laria. Es veu que la Mare de Déu i Sant Pere ja estaven però d’ acord i un any més milers de persones van poder anar a l’ Ermita de Gràcia a fer la seva ofrena.

La desfilada es faria amb l’ ambient més festiu, entre balls folklòrics i els pasdobles de la banda de música, que serien ballats pels gegants fins arribar al lloc de destí. Arribats al pati de l’ ermita i mentre la banda oferia algunes peces tothom que va voler es va poder atracar a la Mare de Déu per a fer la seva ofrena.

Culminaria la jornada amb un últim ball de gegants, unes obligades fotografies de les figures gegantines a la façana de la ermita i també amb la Mare de Déu i corrent cap a casa (l’ Ajuntament) que el temps es tornava a espanyar i d’ un moment a l’ altre tornaria començar a ploure...

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS