Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

El dissabte de la Mare de DÚu de GrÓcia

geganters-mao | 08 Setembre, 2011 16:23

Ahir a la tarda va tenir lloc el passacarrers del dissabte de la Mare de Déu de Gràcia, un dels més multitudinaris i el mateix que fa 77 anys va portar als emblemàtics Tomeu i Guida a les nostres festes.

A les tres i mitja de la tarda ja es van començar a veure a la plaça els membres de cada una de les agrupacions geganteres que hi havien de prendre part, que van començar a arribar per a treure les figures a la plaça per a començar amb la festa dels gegants.

A hora de donar sortida al passacarrers encapçalarien la marxa els joves del grup de músics “Cap de Fibló” i de la Banda de Tambors i Cornetes de Dalt Sant Joan. Els gegants ja serien en Joan i na Rita representant a Llucmaçanes, en Yurca d’ es Camí d’ Es Castell de Maó, na Tecla de Sant Lluís, en Xec Calvet d’ Es Castell, els convidats d’ honor els Gegants del Vendrell i els Gegants de Llucmajor, els gegantons del Casal de Gent Gran d’ Es Camí d’ Es Castell de Maó, en Miquelet es Salero i com no podia ser d’ altre manera tancant la marxa els amfitrions en Tomeu i na Guida.

 

Si be en dia tan senyalat els més esperats sempre són en Tomeu i na Guida, no va ser poca la expectació cap als arribats des de fora de l’ illa. No van ser poques les exclamacions en veure com els gegants arribats des de Mallorca “tenien peus” o també per la expressió amb la que van ser creats de mans de l’ artista els gegants arribats des de El Vendrell.

Podríem dir moltes coses d’ un passacarrers que va durar més de tres hores, la molta gent que el va seguir, la alegria, les cares dels fillets i la emoció dels més grans... però creiem que simplement tantes paraules i sentiments ja vendrien resumides en que va ser tan festiu i alegre com altres anys i que la passejada dels gegants en absolut va decepcionar a ningú.

Visita obligada va ser a la residència per a gent d’ es Cos de Gràcia, on sempre es solen oferir els millors balls. Ja en dit carrer de sortida els gegants es trobarien amb les multituds que l’ omplien de cap a cap.

Després de tres hores de voltar pels carrers els gegants arribarien de nou a la plaça principal de la festa, on uns pocs balls, amb la banda i amb els grallers, anunciarien que els gegants, tot i la seva estatura i estar ben reforçats, també ja anaven cansats de tant de caminar i ja era hora de pujar de nou a l’ Ajuntament; de fet els membres de la Banda de Musica de Maó ja anaven arribant per a continuar amb la festa.

Una picada i un refresc a l’ antic Cine Victòria donaria per acabada la jornada de gegants d’ ahir, moment en que els geganters es canviarien de roba per a continuar també amb la festa “ja de paisà”.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS