Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

El matÝ de la Mare de DÚu de GrÓcia

geganters-mao | 09 Setembre, 2011 16:10

Ahir al matí va tenir lloc el passacarrers principal de les Festes de Gràcia de Maó, principal pel motiu que és el que es fa en el dia de la patrona que dona nom a la celebració.

A les vuit i mitja del matí el Pla de la Parròquia feia un aspecte molt diferent al del dia abans, encara no havia sortit la calor que escalfaria poques hores més tard, ni tampoc les multituds que en aquelles hores del matí estaven reposant d’ una nit que havia estat llarga i agafant forces per a un dia que també seria llarg. En tot cas la matinal de la Mare de Déu de Gràcia te els seus incondicionals que són els que fan polida la jornada, la dels pares amb els fillets encara petits que no es volen perdre la sortida dels gegants.

La participació de figures gegantines i també de músics en la passejada de gegants d’ ahir seria menor a la del dia abans, doncs estem parlant de que si be en Tomeu i na Guida són imprescindibles, sense dits protagonistes la passejada no tindria sentit, la resta de figures gegantines hi acudeixen segons la disponibilitat dels seus respectius grups de geganters que escolleixen els dies en que participaran en les nostres Festes. És així que en la matinal d’ ahir els participants serien els amfitrions Tomeu i Guida, en Pere i na Gràcia i en Miquelet es Salero i els convidats de Mallorca i Catalunya. La música seria la dels grups de grallers, doncs en el cas de la banda de tambors del dia abans ja havia complert amb la jornada sonant la diana de les vuit.

 

És així que la polida estampa de la sortida dels gegants en el dia de Gràcia es repetiria un any més i discorreria pels carrers de la part baixa de la ciutat com en edicions anteriors. Si pot ser una novetat a destacar la presència menor de gent al carrer que en anys anteriors.

Tot i així no hi faltaria com cada any la convidada a pastissets del Carrer Madrid, on com cada any es va oferir un ball de gegants als veïns que amb tanta dedicació cada any ens obsequien ni tampoc la convidada del carrer Sant Ferran, on mai ha faltat el pati amb la taula ben plena per a convidar als geganters.

El Pla de la Parròquia en el moment d’ arribar de nou els gegants ja era un altre diferent del que s’ havia sortit, trobant en aquell moment just el repic de campanes i els caixers de sa colcada entrant a l’ església per a la missa.

Al poc dels gegants entrar a plaça quedarien aquests plantats enfront de la parròquia per a una altre tradició que si be no està escrita en cap lloc és obligatòria quan s’ han fet tants d’ amics durant unes festes, la fotografia de grup dels amfitrions amb tots els participants i molt especialment dels que dies abans havien agafat el vaixell per a arribar a Maó. La fotografia certificaria la amistat i el record d’ unes festes de la Mare de Déu de Gràcia que en matèria de gegants ahir al migdia es van acomiadar de la ciutat fins a l’ any següent.

La festa però sols acabava de començar, doncs en breu els cavalls de nou entrarien a la plaça i també faltava tota la jornada de la tarda. Serà avui a la nit quan amb la traca final ja tindrem les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2011 com a un record per sempre.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS