Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Les Festes de Sant Nicolau 2011

geganters-mao | 13 Setembre, 2011 21:46

El passat dissabte la població d’Es Mercadal va viure una de les últimes amb gegants d’ aquest estiu, la de les Festes de Sant Nicolau. 

En un principi tot podria semblar com les que inauguren l’estiu, les de Sant Martí, doncs el viatge és el mateix, ens trobem als antics quarters d’ artilleria per a treure els gegants, els portem a la façana de l’ Ajuntament...però un cop al poble estem parlant d’ unes altres Festes, les que es viuen després de l’ esgotament de l’ estiu, molt més tranquiles, pot ser amb menys gent pels carrers i un ambient més relaxat. Poden ser aquestes algunes diferències i també les que fan que la jornada sigui única i amb un encant que moltes vegades no es troba en les multitudinàries i pujades festes que durant tot l’ estiu precedeixen a n’ aquestes.

A l’ hora de la sortida els geganters al seu lloc i en aquest cas la música seria la del grup “Los Muchachos”, doncs com per Sant Nicolau tot és diferent en aquest dia solen aprofitar els músics de la colla, els grallers, per a tenir la única oportunitat en l’any per a fer de portador de gegants.

Un altre fet a destacar és que al haver menys gent pel carrer i ser el ritme més lent, els fillets tenen més fàcil atracar-se als gegants, tocar-los i fer-se la fotografia de record sense preses.

La volta en aquest dissabte va ser poc més o menys com en anys anteriors, sense deixar d’ agrair la costum que a Es Mercadal mai s’ ha perdut de que algunes cases principals estiguin obertes al pas dels gegants per a refrescar i obsequiar als seus portadors.

De tornada cap a la plaça que ja havia vist sortir la passejada alguns balls servirien de comiat i fins l’ any que ve, la festa no acabava però, doncs en poc temps els cavalls de sa colcada hi arribarien per a continuar-la.

Ara ja avui podem dir que la temporada d’ estiu de gegants pels geganters maonesos i d’ Es Mercadal ja ha tocat a la fi i amb el que continuarem informant en els propers dies ja serà amb la tasca que es duu a terme tots els hiverns ja en l’ interior de la seu de l’ agrupació, per a preparar la temporada 2012.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS