Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

25 anys d' aquelles Festes de La MercŔ

geganters-mao | 24 Setembre, 2011 15:52

Tal dia com avui de fa 25 anys els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida estàven a Barcelona participant en un cercavila, emmarcat dins les Festes de la Mercè, que sota el títol d’ “Un Mar de Gegants” va portar a la ciutat catalana a figures gegantines arribades de ben diferents punts del mar comú.

 

Dita participació dels nostres gegants representaria per a ells la tornada a la ciutat que un dia els havien vist nàixer i en certa manera l’ inici d’ un camí de novetats que desembocaria en l’ esclat del mon geganter a la nostre illa que va tenir lloc durant la dècada dels 90. Recordem que estem recordant una època en la que els gegants sols sortien els dos dies de la Mare de Déu de Gràcia amb molt poques excepcions, i que a aquella participació a les Festes de la Mercè li continuaria a l’ any 1988 una primera trobada de gegants a Maó, amb figures gegantines de l’ illa i també arribades de fora i tot un seguit d’ activitats que fan que comparar els gegants a la nostre ciutat amb 25 anys de diferència sigui parlar de dos mons ben diferents.

 

 

 

La vida dels nostres gegants ha canviat en just dues dècades i mitja i les nostres festes de Gràcia també, recordem que aquell any 1988 va ser el primer que es va celebrar la segona festa de Gràcia al port, encara no existia aquell acte en que el pregoner surt als balcons de l’ Ajuntament per a fer el seu pregó públic i multitudinari, les festes de barriada no eren tan nombroses com ara o la romeria a l’ ermita de Gràcia encara no s’ havia imaginat. Però així són les nostres Festes de la Mare de Déu de Gràcia, tradicionals i obertes a l’ hora.

Justament en l’ any en que els nostres gegants acaben de ser restaurats amb l’ objectiu de que puguin seguir fent molts d’ anys més entre nosaltres, publiquem la única fotografia de que disposem d’ aquell any 1986 amb els nostres gegants a la Ciutat de Barcelona amb motiu de les Festes de la Mercè. Ens servirà dita fotografia per a poder apreciar també com han canviat les nostres figures durant aquests últims 25 anys. 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS