Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

En Tomeu i na Guida anirÓn a Terrassa

geganters-mao | 21 Juny, 2012 15:57

L’entitat gegantera de la Ciutat de Maó, entre les diferents tasques que desenvolupa al llarg de l’any una de les tantes és la representació de la ciutat en visites a altres poblacions. De fet no és altre cosa el que fan els nostres gegants en Tomeu i na Guida quan visiten les diferents festes patronals dels pobles veïns.

També en ocasions dites tasques de representació es fan més enfora, en viatges a la península o a diferents poblacions de l’illa veina.

Seria a l’any 1986 quan per primera vegada sortirien els nostres gegants fora de l’illa. Concretament tornarien a la ciutat de Barcelona de on van arribar avui fa quasi vuit dècades. En aquella ocasió van fer la seva representació en un passacarrers de les Festes de la Mercè que portava per nom “Un Mar de Gegants”, en el que es van voler reunir a figures arribades de diferents llocs del mediterrani.

Una nova sortida seria ara fa vint anys, per a la II Trobada Internacional de Gegants de Matadepera. Cal dir que en els últims anys s’ han anat repetint les sortides dels nostres gegants, la majoria de vegades com a intercanvi per la arribada a les nostres Festes de Gràcia de altres figures gegantines de fora de Menorca.

La Colla de Geganters de Maó és una entitat sense ànim de lucre, que es nodreix en la seva totalitat de voluntariat i que durant tot l’any vetlla pels gegants, els mantenen i els porta a ballar per les festes. El que molt de tant en tant els seus membres puguin sortir de l’illa per a portar els gegants en alguna festa representa pels geganters un petit agraïment per la seva tasca desinteressada durant tot l’any.

 

Cal dir que l’entitat gegantera sobreviu gràcies a la ajuda de l’ Ajuntament de Maó que és qui col·labora cedint la seu social i també amb una ajuda econòmica per que la entitat la gestioni dedicant-la al motiu que dona sentit de ser al grup. És per dit motiu que estalviant tot el que es pot  s’aconsegueix poder sortir de l’illa cada cert temps. La última vegada que tot el grup faria les tasques de representació fora de Menorca va ser, fa cinc anys en les Fira de la Muntanya de Mancor de la Vall (Mallorca).

Serà el proper 29 de juny en que els geganters maonesos de nou carregaran els gegants en el vaixell, en aquesta ocasió per partir cap a Terrassa, on la Festa Major que ha de començar aquell mateix dia i fins el quatre de juliol veurà passejar pels seus carrers als històrics gegants de la Ciutat de Maó en Tomeu i na Guida.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos dels gegants a: www.youtube.com/gegantgsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS