Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

La Casa dels Gegants Obre les Portes

geganters-mao | 02 Juny, 2013 16:41

Fa pocs dies penjàvem al nostre perfil de fecebook  “Gegants de Maó Menorca”  les fotografies de les que vàrem denominar com a “Jornades Gegants”, que es van organitzar durant la primavera de l’ any 2006.

Aquella va ser una primera experiència en mostrar el mon dels gegants “sense els gegants”. En aquella ocasió la activitat va venir acompanyada de la presència del tobogan gegant, que ens va deixar la Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, jocs pels més petits, però el més important serien els plafons informatius amb el que som, el que fem, la feina i els objectius de l’Entitat Gegantera de la Ciutat de Maó. També va ser una bona ocasió per a tractar amb la gent que ens segueix durant les festes d’estiu, un tema que al cap i a la fi és propietat de la ciutat però que durant els passacarrers no és possible tractar, idees, suggeriments...

La activitat va agradar i alguns anys més tard (a partir de l’any 2010) el mateix grup va iniciar una nova experiència, fins el moment desconeguda en el nostre entorn conegut que és l’illa de Menorca; es tractava de que els fillets de les escoles anessin a veure els gegants, però no per a veurer-los ballar amb la música i dins l’entorn de la festa, si no que el que feien era anar a “La Casa des Gegants”, la seu de la entitat gegantera,  per a conèixer-los d’aprop, veurer-los aturats, descansant i escoltar les explicacions dels geganters sobre qui eren aquelles figures, des de quan, el que representaven i també qui eren i quina era la tasca dels geganters.

Vàries van ser les escoles que van venir a veure els gegants, en una activitat que es va fer varis anys seguits amb diferents col·legis. Ben segur que a alguns centres escolars encara tindran en algun lloc la fotografia de tota la classe amb els estimats Tomeu i Guida, en Pere i na Gràcia i el que al cap i a la fi també és un fillet en Miquelet es Salero.

Per aquest any 2013 la activitat es repeteix ja titulada com a Jornada de Portes Obertes, en la que a part dels col·legis també podrà venir al local de la Colla de Geganters qualsevol persona que vulgui veure d’aprop els gegants, conèixer com és “La Casa dels Gegants” en la que hi romanen durant tot l’any, conversar amb els geganters i escoltar les seves explicacions, be sobre els gegants i la seva història, be sobre la tasca de la entitat.

Els dies de portes obertes seràn els:

14 de juny (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

15 de juny (dissabte) de 11.00 a 13.00 h.

28 de juny (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

29 de juny (dissabte) de 11.00 a 13.00 h.

12 de juliol (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

19 de juliol (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

02 d’agost (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

La adreça de la casa dels gegants és a l’antic quarter de Santiago, entrant de per la porxada de l’avinguda Josep Anselm Clavé (Sa carretera Sant Lluís).

Per una altre banda la Colla de Geganters de Maó aquest estiu també sortirà al carrer, amb taules informatives sobre el tema principal del grup i també amb diferents activitats per a qui hi vulgui participar, alguns matins de dissabte, entre les 10.00 i les 13.00 h al Carrer de se Moreres. Els dies seran els dissabtes 15 i 22 de juny, 6 i 13 de juliol i el matí del 3 d’agost.

Tot-hom està convidat a les jornades de portes obertes en el local de l’entitat i també a visitar les taules informatives al Carrer de ses Moreres. Per a més informació es pot telefonar al 615.056.199 o també enviar un correu electrònic a gegantsmao@menorca.es .

Per a començar a fer “ambientillo” podeu anar visitant www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS