Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

les Festes de Llucmašanes

geganters-mao | 09 Agost, 2011 13:59

El passat cap de setmana van ser les Festes de Llucmaçanes, les es que es celebren cada any en honor a Sant Gaietà. Durant els diferents dies de la festa els gegants encarregats de representar i fer els honors al sant van sortir a passejar i ballar pels carrers del poble, sent el diumenge al fosquet en que els Gegants de Maó, representant al terme al que pertany la població, van visitar els seus carrers i fer el que millor saben fer, ballar.

Serien poc passades les set de la tarda quan començaria la plantada de gegants en el Pla de Sant Gaietà. Als que en són veïns del poble s’ hi sumarien els representants d’ Es Castell, Sant Lluís, Maó i molt especialment els arribats especialment des de el continent, els Gegants de la Ciutat d’ Alacant. Poc tardarien totes les figures a començar amb els seus balls amb la música de les diferents agrupacions musicals que també estaven feia una estona esperant a la plaça per a començar amb la passejada.

La passada dels gegants es faria pels carrers del poble, pels principals i també pels més estrets, tots ells amb l’ encant que sols te la petita vila que estava en festes. Dita passejada es faria que durés quasi tres quarts d’ hora, doncs es va voler que tot i que es podria haver fet en menys temps el públic que en tot moment va seguir el passacarrers pogués gaudir almenys d’ una estona de gegants.

En tornar tots a la plaça, cada una de les parelles de gegants ho faria fent el que s’ entén per “entrada a plaça”, és a dir, ballant amb la música que els acompanya i fent la seva presentació més lluïda davant el públic que allà els esperava.

Acabant la festa gegantera els Gegants de LLucmaçanes i els de la ciutat d’Alacant van oferir el que s’ entén per a ball coordinat, és a dir un ball de totes les parelles juntes coordinades entre elles. Tot i així el punt i final seria amb el ball de l’ Himne de LLucmaçanes.

 

Un cop ja acabada la jornada, tots els geganters participants en la jornada van estar convidats a un refrigeri, comentar com havia anat la festa i... ens veuren dissabte a Alaior?

Lo dit, els dies d’ estiu van passant, les diferents festes patronals van caient una rera l’ altre i aquest dissabte a la tarda Alaior tornarà a ser una festa en les seves festes patronals de Sant Llorenç 2011.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS