Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Festes de Sant Climent 2011

geganters-mao | 22 Agost, 2011 16:04

Aquest cap de setmana han estat les Festes de Sant Climent, típica festa menorquina en la que s’ hi junta l’acte principal i que dona sentit a la celebració que en són els cavalls de sa colcada, amb el jovent, la bulla, la calor... i els gegants.

El motiu de ser d’aquest blog, els gegants, anirien arribant a la plaça principal del poble en el dissabte a la tarda, per a participar en el passacarrers que sol donar inici a la jornada. És així que a les sis de la tarda arribats des de Maó ja estaven plantats en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i en Miquelet es Salero arribats des de Maó, i arribats des de Llucmaçanes l’ Avi Perico, s’Àvia Aguedet i també el capgròs en Tòful.

El llançament d’alguns coets a l’ aire anunciaria que la festa estava a punt de començar, també ho testimoniaria el fet de que en pocs minuts els ritmes dels tambors de la Banda de Tambors i Cornetes de Dalt Sant Joan enfilarien de la plaça principal cap al carrer Sant Jaume. Els seguirien els gegants ja ballant amb la música del grup de grallers de Maó, que amb els seus pasdobles i marxes omplirien de festa la petita vila de Sant Climent.

La passada dels gegants duraria poc més de mitja hora, amb les consegüents aturades be per descansar els geganters, be per que els molts infants que van voler seguir la marxa es poguessin fotografiar amb els seus amics de talla XXL.

Un cop de nou a la plaça alguns pasdobles més i el tradicional passiho-be donarien per a conclosa la jornada gegantera. No era així el final de la festa, doncs no havia fet més que començar i els cavalls ja eren al carrer a punt per a complir amb la seva part.

Per el proper cap de setmana toca a Sant Lluís, on es donaran cita de nou els gegants menorquins i en aquest cas amb l’ al·licient de poder veure per primera vegada a l’ illa als que arribaran de manera especial des de Montmeló.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS