Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

S'└via Corema ja va coixa

geganters-mao | 25 Febrer, 2012 19:15

Aquest matí, puntual a la cita, la geganta S’Àvia Corema ha tornat a sortir als carrers de Maó per a complir amb la tradició. No hi han faltat cap dels ingredients d’anys anteriors i el resultat com no podia ser de cap altre manera ha estat un èxit aclaparador de públic i de festa.

Solen ser molts els factors que es poden confabular quan una cosa surt be i en el matí d’avui fins i tot Sant Pere ha col·laborat amb un solet de primavera, que poc ha tardat en fer-nos oblidar les gelades de fa just unes setmanes.

Dins les novetats, la animadora de la marxa i la cerimònia, que en aquesta ocasió seria la popular i polifacètica Cati Pelegrí; i també la ampliació en la formació de músics que han acompanyat a la geganta, tots ells provinents de la Banda de Música de Maó en aquesta ocasió ho han fet en número superior que en altres anys fent així més soroll, més música, que mai.

Els membres del grup de geganters de la ciutat de Maó, com de costum vestits amb gavardines i robes velles, simulant ser uns drapaires, però també amb la novetat de portar per a l’ocasió un mocador al coll que identifiqués al grup (de color cru i amb la imatge de s’Àvia Corema, distint al blau amb el logotip de l’entitat que es sol lluir per a portar en Tomeu i na Guida).

Arribat el moment de la sortida s’ha fet a l’hora programada doncs ja hi érem tots i de públic no en faltava. El camí d’avui s’ha fet fins a la Plaça del Carme on tot i ser gran la plaça petita quedava per a tots els fillets que no volien perdre detall.

Arribat el moment de amputar a la geganta el primer peu de la quaresma 2012, aquest ha estat la sabata de sevillana, que com de costum dita amputació a anat a càrrec de una ma inocent de entre el públic.

La quaresma és començada i a diferència de les que s’havien conegut fa molts d’anys aquestes en els dissabtes matí construeixen una autèntica festa en el centre de Maó.

La propera cita es per dissabte que ve a l’hora de costum i des de aquest mateix medi us ho anirem narrant.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao.  

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS