Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

S'└via Corema, ja van dos peus

geganters-mao | 04 Marš, 2012 19:19

Ahir al matí, fidel a la seva cita amb tots els fillets de la ciutat, la geganta S’Àvia Corema de Maó va tornar a sortir al carrer.

Hem mencionat els fillets de la ciutat, però seria més exacte dir una multitud de fillets, doncs els dissabtes matí de la quaresma maonesa s’han convertit en un moment de trobada en un mateix lloc de moltes famílies amb els seus fillets, arribades moltes elles de fora de la ciutat.

Ahir al matí poc abans de les dotze del migdia la Plaça Constitució era plena per a acompanyar a la comitiva en el seu trajecte fins el punt neuràlgic de la festa. Els membres del grup de Geganters de Maó estrenyent les seves faixes, els músics de la Banda de Música de Maó afinant els seus instruments... i a les dotze en punt que comenci la cercavila!.

En el matí d’ ahir el camí era fins a la Plaça Bastió. Un altre encarregada de contagiar la alegria també seria la animadora Cati Pelegrí, que en aquest any 2012 exerceix de mestre de cerimònies de les sortides de la popular geganta.

Un cop a la plaça, a baix de una de les torres del Pont de Sant Roc, previ haver-se assegut tots els  fillets fent un gran rotllo per a deixar veure a tot-hom, poc tardaria en arribar el moment culminant de la jornada, el de llevar-li un peu a la geganta. L’escollit seria el que porta la bamba i la ma innocent d’ahir va ser la de una filleta de entre el públic.

Un cop culminada la cerimònia novament els músics engegarien amb el seu repertori de cançons tradicionals i el camí seria el mateix però de tornada, cap a la Plaça Constitució per a deixar de nou a la geganta als balcons de l’Ajuntament a l’espera del proper dissabte en que tornarà a sortir al carrer.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS