Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Ja nomÚs li queda un peu

geganters-mao | 01 Abril, 2012 16:56

Les setmanes de la quaresma han passat ben ràpid i sense donar-nos compte avui ja és el diumenge del ram. En la tarda d’avui els practicants de la religió catòlica ja participaran en les desfilades processionals, inaugurant així la època que ha de acomiadar la quaresma, la Setmana Santa.

Tot i així a Maó la quaresma no acabarà del tot fins el proper dimecres en que la geganta s’Àvia Corema perdrà el seu últim peu.

Ahir matí la geganta va visitar la plaça Miranda, on la lleugeresa de pues ja pronosticava que la cossa per aquest any s’està acabant, però això no va ser impediment per que la festa agradés de nou a grans i petits, i molt especialment aquests últims que van ballar i cantar amb la animadora Cati Pelegrí. Fins que va arribar el moment de llevar-li a la geganta el sisè peu, deixant-ne sols un com a finalista únic per la festa acomiadament del proper dimecres.

Fent valoració de com han anat aquestes setmanes amb la geganta s’Àvia Corema un fet que podem destacar és que, tot i començar-se durant el mes de febrer, ni un dissabte ha faltat el temps primaveral, amb un bon solet que totes les setmanes ha animat a la gent a sortir i convertir la festa en multitudinària.

Recordem con en edicions anteriors en alguns dissabtes es va haver de treure la geganta just baix les escales de l’ Ajuntament i llevar-li allà el peu, sense ballar ni caminar la geganta, per por del fort vent que en algunes vegades es va trobar. Una altre en que per la pluja es va haver de fer la festa a redossa dels mateixos balcons de l’Ajuntament, per la pluja; o fins i tot un any en que el mal temps va fer que es tingues que habilitar la sala de plens de les cases nobles, retirant bancs i taules, per a fer allà mateix la festa de s’Àvia Corema.

Fins el moment el temps ha animat i ajudat a la festa. Com a fet a destacar el de que quan els membres de la Colla de Geganters de Maó, al principi de la geganta, van haver d’escollir si passejar-la amb el mateix uniforme que s’ utilitza a l’estiu en les festes patronals o escollir-ne un altre, es va triar sortir amb s’Àvia Corema amb abrics vells, vestits de drapaire, amb una estètica similar a la de la geganta. La realitat que finalment s’ha imposat és que la majoria de vegades dits abrics, donat el temps primaveral, han quedat estoixats donant pas a la màniga curta.

Avui a la quaresma ja sols li queda un peu i serà el proper dimecres a la tarda quan a la Plaça Alfons III perdrà l’últim. S’espera per aquest dia la participació de tots els fillets de Maó i del contorn i també una gran festa que acomiadi fins a l’any que ve a la nostre vella estimada s’Àvia Corema.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS