Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

la festa acomiadament de S'└via Corema

geganters-mao | 11 Abril, 2012 19:37

El passat dimecres la geganta S’Àvia Corema de Maó va fer la seva última sortida de la quaresma 2012.

Per a la edició d’enguany, en que com de costum la organització va recàrrec de manera conjunta entre l’ Ajuntament de la ciutat i la Colla de Geganters de Maó, s’hi van incorporar algunes novetats que feren que la festa de acomiadament de la geganta tingués el mateix caràcter i sentit tradicional dels altres anys, però amb algunes novetats que la feren algo diferent.

Just eren les cinc i mitja de d’es capvespre quan per començar a ambientar de festa a tots es fillets, que no eren pocs, que ja esperaven a la Plaça Constitució, s’els va poder pintar les cares,cosa que molts van acceptar més que encantats.

Al poc de començat l’acte un passacarrers de la Geganta, portada per la seva colla de Geganters i acompanyats tots per els joves músics de la Banda de Música de Maó, van fer l’ últim passacarrers pel centre de la ciutat, fent la crida cap al que s’ estava preparant a la mateixa plaça que n’ havia estat el punt de sortida.

Seria as mateix Pla de la Parròquia on la animadora Cati Pelegrí novament engrescaria als fillets com sols ella ho sap fer, per en una cerimònia de lo més festiva llevar l’últim peu a la geganta, que en aquesta ocasió i per la eliminació de les setmanes anteriors va ser la esperdenya d’espart.

Una altre novetat d’enguany seria que l’arbre caramel·ler que en les setmanes anteriors i durant tots els dissabtes havia estat regat amb tanta dedicació pels més menuts finalment va donar el seu fruit i tots els assistents van poder posar-se a la boca tan dolça fruita.

Com que de festa encara en quedava i havia que agafar força com de costum va ser repartida entre tots els assistents la tradicional xocolatada. En aquesta ocasió els mateixos regidors de l’Ajuntament van voler ser els que repartissin la xocolata entre el públic.

Una festa de dalt de tot que haurà de esperar un any per a repetir-se. En aquests moments la entranyable geganta ja està estoixada a la seu de l’entitat gegantera de l ciutat, a l’antic Quarter de Santiago, a la Carretera de Sant Lluís.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS