Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

El passacarrers del Maˇ + flors 2013

geganters-mao | 19 Maig, 2013 13:56

La trobada a les 18,15h a la seu de la Colla de Geganters de Maó, a l’antic quarter de Santiago, la intenció en mitja hora començar a baixar amb els gegants de Maó en Tomeu i na Guida, en Miquelet es Salero i en Pere i na Gràcia de l’ I.B.A.S. cap al centre de la ciutat, per a participar en el passacararers del Maó + flors 2013.

Abans de treure les figures al carrer van haver moltes presentacions, doncs al ser aquesta la primera de la temporada, era en la que s’estrenava dins el grup de geganters bastant de gent nova. Estem parlant d’una entitat formada integrament per gent voluntària i que en els més de vint anys de existència del grup any rera any s’ha anat renovant amb noves incorporacions, que venen a substituir als que per un motiu o l’altre de vegades deixen de poder assistir a les sortides.

El cas és que pocs minuts després de les set de la tarda, les enormes figures ja havien fet el camí que dista des de la Carretera de Sant Lluis fins a la Plaça Constitució i ja estaven enfront de les Cases Consistorials per a complir amb un ritual que pot ser algun dia en puguem parlar d’una antiga tradició...

La Alcaldessa de Maó Àgueda Reynes i la Regidora de Festes Elisa Mus es van encarregar de adornar les solapes dels gegants amb motius florals i en el cas de la Geganta de Maó, na Guida, la van obsequiar amb un nou ram de flors. Estem parlant de la activitat Maó + flors, en la que tota la ciutat és vestida de flors i els gegants com a representats de la mateixa no poden ser menys.

Acompanyaria la passejada la Xaranda de la Banda de Música de Maó, dirigida pel jove clarinetista  Jordi Orell, i també molta gent, potser  fins i tot més que en edicions anteriors que va acompanyar la passejada durant tot el recorregut.

L’itinerari va ser cèntric, pujant de per es Carrer Sant Roc, Plaça Bastió, Ses Moreres, Sant Jordi, Bastió, Costa de sa Plaça, Carrer de l’Àngel i Carrer Nou, per arribar novament a la Plaça Constitució.

Ja arribats al que ja havia estat el punt de partida, alguns pocs balls tancarien la jornada. La gent va poder seguir disfrutant de la resta d’activitats en una tarda en que si be les previsions meteorològiques deixaven dubtes, finalment Sant Pere es va portar.

Els Gegants ja tornen a estar a la seva casa a la espera de la propera, la que podreu seguir en aquest mateix medi, al canal de youtube www.gegantsmao.menorca.es , a la pàgina web www.gegantsmao.menorca.es o al nostre perfil de facebook: gegants de mao menorca.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS