Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Jornada de portes obertes a La Casa dels Gegants

geganters-mao | 16 Juny, 2013 14:53

Aquest cap de setmana ha estat la primera de les jornades de portes obertes a la seu de la Colla de Geganters de Maó.

Concretament va ser divendres fosquet i dissabte matí quan no pocs maonesos i també algun visitant es van apropar a l’antic Quarter de Santiago per a poder veure a n’en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia, en Miquelet es Salero i també a s’Àvia Corema.

La idea eren diferents d’elles dins una, la primera el poder veure d’aprop a les enormes figures, doncs tot i que durant les properes festes patronals d’estiu passejaran per prou pobles de l’illa, no sempre és possible tenir-les ben a prop, tocar-les, fer-se la foto en tranquil·litat... . Una altre de les idees era que els maonesos, els vertaders propietaris del patrimoni que s’exposava, poguessin conversar amb els geganters, fer preguntes, conèixer detalls dels gegants i del grup que en és responsable. Moltes vegades durant els passacarrers s’ens apropa gent per a preguntar i sempre hem de lamentar no poder aturar per a poder conversar amb la gent que vol saber sobre els gegants.

La Casa dels Gegants oferia als visitants un bon grapat de fotografies antigues d’en Tomeu i na Guida; records, plaques commemoratives, plats gravats de llocs que han visitat els gegants; panells informatius, i fins i tot ja es van poder veure els bustos de les figures dels gegants Rei Melchor i Rei Baltasar que van ser construïdes durant l’hivern del 2012 i que s’espera surtin a ballar durant la propera cavalcada de Reis.

Imatges de les jornades de portes obertes a la seu de la Colla de Gegantes de Maó, on es va poder visitar als Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, als gegantons en Pere i na Gràcia, en Miquelet es Salero i també a s'Àvia Corema

Aquest últim projecte és cert que com molts altres és començat a llarg plaç, però realment un altre dels motius de les jornades de portes obertes no era altra que recollir els subgeriments, idees,  de cara a futurs projectes amb la finalitat de que els Gegants de Tots els Maonesos siguin realment viscuts amb les aportacions de tots ells. De moment podem dir que va ser la estimació cap als gegants, demostrada durant quasi vuit dècades, la que va fer que el local dels geganters, la Casa dels Gegants, fos prou visitada durant el passat cap de setmana.

Quan en el seu moment es va programar la activitat es va decidir que es vendria fent durant bona part de l’estiu, per lo que els propers dies de portes obertes són els següents:

28 de juny (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

29 de juny (dissabte) de 11.00 a 13.00 h.

12 de juliol (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

19 de juliol (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

02 d’agost (divendres) de 18.00 a 20.30 h.

La adreça és a l’antic quarter de Santiago, entrant de per la porxada de l’avinguda Josep Anselm Clavé.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS