Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Festes de Sant Nicolau 2013

geganters-mao | 15 Setembre, 2013 16:51

Ahir a la tarda en Martí i na María, els Gegants d’es Mercadal, van fer la última per enguany; com diu la dita popular Sant Nicolau tanca l’estiu amb clau.

Eren les quatre i mitja de la tarda quan els geganters van començar a concentrar-se als antics quarters d’artilleria, que és on estan guardades les enormes figures durant tot l’any. La feina era la de treurel’s al carrer i portar-los al poble, a les cases consistorials d’on al cap de poc temps havia de sortir la desfilada.

Com els gegants sense música poc poden fer, un cop al carrer principal allà els esperaven els membres del grup de músics “Cap de Fibló”, que els acompanyaria en la volta fins a l’últim ball.

Si be és cert que un cop començada la cercavila el públic que la seguia no era excessiu, aquesta va anar arreplegant gent en poc temps i prest van ser molts els que van voler participar dels gegants i la música.

Un cop feta la volta de costum les enormes figures van regressar de nou a la plaça que els havia vist sortir i allà alguns pocs balls van donar per conclosa la jornada gegantera d’ahir. Els gegants van agafar així el camí cap els quarters, tot i que van haver de esperar una estona mentre els geganters eren obsequiats amb una bareneta, cosa que sempre és d’agrair, mentre els  músics anaven preparant l’escenari per a començar en breu es jaleo.

Els Gegants d'es Mercadal en Martí i na Máría durant les Festes de Sant Nicolau 2013.

" 

Un cop els gegants van ser a casa, van ser desmuntats i la roba ben plegada va anar dins les seves caixes. La persona dins el grup de geganters d’es Mercadal (el mateix que el de Maó) responsable del manteniment físic de les figures i restauració dels gegants va examinar els cossos, doncs és molt important en unes figures de cartró com són aquestes portar un control sobre el seu estat i a la que pogués tenir algun petit deterioro actuar.

Ha estat així com el grup ha donat per acabada per enguany la temporada de gegants, de la que en breu en farem el resum. Del grup sols direm la satisfacció d’haver complit un any més amb la màgia, la que es va començar a fer fa més de dues dècades quan encara era dificultós trobar algú a l’illa que la volgués fer i que al dia d’avui és motiu d’orgull per a tots els membres del grup de geganters l’haver-la fet una any més.

La tasca no ha acabat, doncs ara toca la que es fa a porta tancada, doncs pel 2014 es preparen algunes sorpreses importants que s’han de començar a treballar amb prou temps abans.

Gràcies a tots per haver fet un nou estiu gegant!

www.gegantsmao.menorca.es

www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS