Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Les Festes de Sant MartÝ i les de Sant Jaume ja van en totes

geganters-mao | 20 Juliol, 2014 11:16

Les Festes de Sant Martí a Es Mercadal i les Festes de Sant Jaume a Es Castell ja van en totes. Ahir a la tarda el grup de Geganters de Maó vàrem estar a les dues celebracions, fent el primer “doblete” de la temporada.

La primera va ser a Es Mercadal, en la que al matí vàrem portar les figures gegantines fins a la porta de les Cases Consistorials, per que comencessin a fer color de festa (tot i que al poble d’es Mercadal ja fa molts de dies que s’estan fent actes festius amb motiu de Sant Martí). El moment de portar els gegants des de l’antic quarter d’artilleria fins a les portes de l’Ajuntament al dia d’avui ja te els seus seguidors i s’ha convertit en un preludi de la festa.

Ja a la tarda el moment més emocionant és quan a les cinc en punt el flabioler puja als balcons de l’Ajuntament per a demanar permís al senyor batlle per a iniciar el replec de sa colcada i en conseqüència l’inici de la festa. El primer toc de flabiol donà pas als crits a la plaça de Sant Martí, Sant Martí! Al uníson per la multitud que no es va voler perdre el moment des de el carrer principal.

Els Gegants d'es Mercadal en Martí i na María, en Pere i na Gràcia del Casal Sa Casa d'es Poble de Maó, en Miquelet es Salero i el Gegant Yurca durant el passacarrers de les Festes de Sant Martí 2014 a Es Mercadal. 

Els Gegants d'es Mercadal en Martí i na María, en Pere i na Gràcia del Casal Sa Casa d'es Poble de Maó, en Miquelet es Salero i el Gegant Yurca durant el passacarrers de les Festes de Sant Martí 2014 a Es Mercadal. 

 

Lo següent ja seria la sortida dels gegants, per a fer l’itinerari principal de la festa. En Martí i na María, els amfitrions sortirien acompanyats per en Pere i na Gràcia els Gegants del Casal Sa Casa d’es Poble de Maó, en Miquelet es Salero i del Gegant Yurca. La música va ser la del grup de grallers.

En el cas dels grallers direm que donat que el grup que havia sonat durant les últimes dues dècades fa pocs mesos havia minvat fins el punt de no ser suficients músics per fer un passa carrers per aquest any s’ha recorregut a antics membres del grup que aquest estiu s’han ajuntat per a fer que als gegants no lis faltin les notes, estant en projecte per a l’any que ve la creació d’una escola de gralla a la Ciutat de Maó, per així assegurar poder disposar sempre d’un grup de músics per als gegants.

Tornant a les Festes de Sant Martí l’itinerari que farien els gegants seria l’habitual de tots els anys, pels carrers del centre. Com de costum hem d’agrair les cases que obren les portes per a convidar als geganters a fer un refresc i una “picadeta”.

La passejada acabaria com de costum amb uns balls a la plaça principal, que no serien molts doncs els cavalls en poc entrarien també a la plaça per a donar inici as típic Jaleo.

Els geganters ja no perdrien ni un moment a l’hora de deixar de nou els gegants als antics quarters d’artilleria, doncs una altra població de l’illa requeria la seva presència.

Els Gegants d'es Castell en Jaume i na Roser, en Xec Calvet i els Gegants d'els Simpson durant les Festes de Sant Jaume 2014.

 

Poc passades les vuit de la tarda els grup de Geganters de Maó acompanyàvem als Geganters d’es Castell en els primers balls de gegants en Jaume i na Roser durant la nit del pregó de les Festes de Sant Jaume 2014.

Les festes d’estiu ja van en totes i la propera és el dissabte vinent a Fornells, per a la celebració de les Festes de Sant Antoni Abad.

 

 http://www.gegantsmao.menorca.es/

 https://www.youtube.com/gegantsmao

  http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

més fotografies al nostre perfil de facebook "gegants de mao, menorca

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS