Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Els Gegants de Campos visitaran les Festes de Maˇ

geganters-mao | 05 Setembre, 2014 15:39

Com ve sent costum, durant les properes Festes de la Mare de Déu de Gràcia, als Gegants de Maó en Tomeu i na Guida i a la resta de gegants de Menorca que participaran en els passacarrers se lis sumarà una parella de gegants arribada de fora de l’illa.

El motiu de convidar a participar de les nostres festes a parelles de gegants de fora de Menorca és el de a part de fer els cercaviles més grans el donar a conèixer als maonesos altres figures gegantines que la majoria d’ocasions és la primera vegada que visiten l’illa.

Entre els molts gegants que han arribat a l’illa per a participar en les nostres festes podem destacar als Gegants de Matadepera, els famosos Gegants del Pi de Barcelona, Els arribats des de Terres Valencianes els Gegants de Vinaròs o als també prou coneguts Gegants Xeremiers de la Ciutat de Palma de Mallorca. Tot i així totes les figures gegantines que han vingut a fer els dies de les Festes amb nosaltres han estat importants, doncs totes han fet la representació del poble o ciutat d’on provenen i han portat així a la nostre ciutat una part de la seva històrica i cultura.

Per a les presents Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 comptarem amb els gegants de Campos, arribats des de veïna illa de Mallorca; aquests són els que porten els noms de “es vaquer i sa collidora de tàperes”.

Els Gegants de Campos, Es Vaquer i sa Collidora de Tàperas, visitaran ses Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 de Maó.

Es vaquer i sa collidora de tàperes són uns gegants joves, daten de l’any 2006, que arribaren a Campos per a representar per a sempre unes tradicions i uns oficis que ja en aquell moment estaven bastant en desús, el de fer llet o formatge o el de amb la esquena encorbada recollir el petit fruit de la taperera. Ella de fet porta un capell de palla per a protegir-se del sol mentre va omplint el cistell que duu en la ma. El gegant el que porta és en una ma el poal de la llet i en l’altre el tamboret de fusta on s’asseurà per a la tasca.

Els Gegants de Campos són obra del constructor català Xavier Jansana. Es vaquer medeix 3,5 metres d’alçada i pesa aproximadament 40 kilos de pes; mentre que sa collidora de tàperes mideix 3,30 metres i pesa també aproximadament 40 kilos.

Un cop en Tomeu i na Guida haver arribat ja a l’Ajuntament el pasat dia 28 i celebrada la gran festa en la que s’els va regalar els nous vestits, el passat dimarts; els dies més tradicionals de sortida dels gegants, que són els que resten seran el dia 6, en el passa carrers que precedeix la lectura del pregó; el del capvespre del dissabte de la Mare de Déu de Gràcia, amb tots els gegants convidats de l’illa i els arribats de fora; el del matí de la Mare de Déu de Gràcia, on els Gegants de la Ciutat i els convidats d’excepció passen pels carrers per la part baixa de la ciutat, a mena de encetar la jornada de festa i la última de les festes que és la baixada dels Gegants en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i també en Miquelet es Salero al port de Maó en el dia de la segona festa de Gràcia.

www.gegantsmao.menorca.es

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS