Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Els Gegants de Maˇ i els seus convidats durant la nit del pregˇ

geganters-mao | 06 Setembre, 2014 23:48

Aquesta nit ha estat la de l’inici oficial de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014. És cert que aquestes havien començat ja feia prou dies, però és amb la sortida del pregoner als balcons de l’Ajuntament quan la festa ja és oficialment començada.

Pasades les sis de la tarda els diferents gegegants, els de casa i els convidats, ja estaven a punt. Com no  pot ser d’una altre manera els amfitrions han estat els que aquest any han cobrat un protagonisme més especial que altres vegades, els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, acompanyats pels gegantons del Casal sa Casa d’es Poble de Maó i el nan en Miquelet es Salero. Els convidats del pobles de Menorca han estat els Gegants de Llucmaçanes, amb l’Avi Perico i s’Àvia Aguedet, en Toni es Satx i na Antònia i en Kikus i na Kika; no hi ha faltat el Gegant Yurca; tampoc na Tecla arribada des de Sant Lluís; els Gegants d’Alaior en Xoroi i sa Fadrina de biniadris i els convidats d’excepció, arribats des de Mallorca, Els Gegants de Campos Es Vaquer i sa Collidora de Tàperes.

Els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, diferents Gegants Menorquins i els Gegants de Campos (Mallorca) durant la nit del pregó de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014.

La música ha estat de lo més variat, doncs ha encapçalat la marxa el grup de vent i percussió Cap deFibló, seguit dels Grallers d’Alaior, Els Xeremiers que han acompanyat als Gegants de Campos i no hi podien faltar de cap manera el fidel Grup de Grallers dels Gegants de Maó.

La volta pel centre de la ciutat ha servit per a fer la crida a la festa i pasades les set d’es fosquet tots els gegants han fet arribada a la mateixa plaça d’on havien sortit.  La entrada la han feta previ anunci per megafonia de cada una de les parelles, que han fet cada una un ball. El final ha estat amb diferents ballades de ja totes les figures gegantines a l’hora.

Els convidats han marxat a entoixar, mentre que en Tomeu i na Guida s’han col·locat al costat de l’Ajuntament, per a presidir el pregó que havia de començar a les vuit i mitja de la nit, i ballar també la cançó Es Mahón un cop aquest finalitzat.

Els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, diferents Gegants Menorquins i els Gegants de Campos (Mallorca) durant la nit del pregó de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014.

Cal dir que el pregoner d’aquest any, el periodista Carlos Roca ha mencionat l’aniversari de la arribada dels gegants durant el seu parlament, i també la tasca de la Colla de Geganters de Maó, que ha valgut l’aplaudiment en aquell moment del públic que omplia la plaça.

Demà més, al llit ben prest que la tarda serà moguda i el passasacarrers el més llarg de l’any, de tres hores de duració, però també tradició i de festa, que és el que ens agrada fer com més ens en donin.

Les Festes de Gràcia són començades i us anirem narrant puntualment en aquest medi tots els actes dels gegants.

www.gegantsmao.menorca.es

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

https://www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS