Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Gloses per a un Nadal Gegant

geganters-mao | 14 Desembre, 2014 21:11

Antonio Caules, José Portella, Francisco Dalmedo i Rafael Sintes van ser El setembre de l'any 1934 les primeres quatre persones a Maó que varen portar sobre les seves espatlles als avui coneguts com en Tomeu i na Guida, els Gegants de Maó. En aquella època els gegants encara no eren tradició dins les nostres festes.

Avui, vuitanta anys després, en Tomeu i na Guida no sols són un fet tradicional dins les nostres Festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó si no que són símbol i representació de la festa i de la nostre cultura; Així ho han celebrat més protagonistes que mai aquest any que estem a punt de deixar i en el que us volem fer arribar, tot el grup de persones que seguim portant any rere any als nostres vells i estimats gegants a les nostres espatlles, la nostre felicitació de Nadal en una altre de les formes de la nostre cultura com a poble, la glosa menorquina.

És el nostre desig que passeu un bon Nadal i feliç entrada d’any 2015 i que per molts anys ens puguem seguir trobant en moments tan entranyables com un matí de la Mare de Déu de Gràcia quan la sortida de sa colcada i els gegants...

www.gegantsmao.menorca.es 

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

https://www.youtube.com/gegantsmao

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS