Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

...i Ús que Sant Jaume no en hi ha cap com ell

geganters-mao | 25 Juliol, 2006 16:38

ahir dia 24 de juliol un cop més els gegants d' Es Castell, en Jaume i na Roser van sortir a fer el tradicional passacarrers del dissabte de Sant Jaume.

El tema "Som som d' Es Castell" interpretat pel grup de grallers del poble encataria una passejada de més de dues hores de durada, i és que erem molts els participants i tots venien amb moltes ganes de ballar, sigui amb els grallers o també amb la Banda de Música d' es Migjorn.

Als gegants del poble els van acompanyar els gegantons maonesos en Pere i na Gràcia i també el tan estimat pels nens "en Miquelet es Salero". Com a novetat la presència durant totes les festes d' en Vicents i na Àgata, dos gegants arribats des de Prats de Lluçanès.

Els geganters maonesos a part de portar les figures representatives de la nostre ciutat també portarem els gegants de la població que estava en festa, i és que un cop arribats els dies principals procurem els geganters menorquins fer pinya tots junts i col·laborar en que els gegants que aquell dia han de lluir ho facin com cal.

El passacarrers del matí de Sant Jaume ja seria més curt i relaxat, serien els gegants arribats de Terres Catalanes, en Jaume i na Roser, els grallers d' Es Castell i la banda de música d' es Migjorns els que de bon matí sortirien a despertar el vecindari.

La música les "Frasses Menorquines", el repte la devallada de l' esglèsia fins l' Ajuntament. boti boti, segui segui, aigua aigua, i la alegria regnats que faria que la comitiva tardés més d' una hora en completar el recorregut. Cal dir la dificultat que comporta ballar els gegants entre tota la generació que ens acompanya en la "devallada" peró també la satisfacció de un cop més tots junts els geganters maonesos, els companys d' Es Castell i els de Prats de Lluçanès donar vida als gegants en un acte tan tradicional.

Com cada any la satisfacció més gran la de que el poble d' Es Castell hagi comptat amb la nostre entitat a l' hora de fer unes festes que fem entre tots i que ens han fet sentir durant dos dies com a casa nostre.

... I és que Sant Jaume no en hi ha cap com ell.

 

www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS