Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Preparant les Festes de GrÓcia

geganters-mao | 12 Agost, 2006 07:10

en poques setmanes les festes de la Mare de Dèu de Gràcia seràn aquí. Un cop més la colcada sortira en el acte de tradició ancestral, sonaràn les orquestres, farem les exclamacions habituals contemplant els focs d' artifici i un cop més en Tomeu i na Guida sortiràn a ballar.

per aquest motiu l' equip responsable de les figures de la ciutat ja està treballant en la posta a punt "lifting" d' en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i en Miquelet es Salero. Un retoc de pintura per aquí, un poc de pasta en alguna rascadeta, els vestits ben possadets, ben pentinats... i és que pels geganters maonesos les de Gràcia són les principals i els gegants han de lluïr com mereixen.

per aquestes festes hi hauràn poques novetats (que no vol dir que no en hi hagi una...) ja que la tradició està consolidada des de fa molts anys i els dies de participació dels gegants dins les festes així com els itineraris seràn els mateixos de cada any.

a part dels gegants de menorca enguany també ens visitaràn figures de fora. en aquesta ocassió tendrem entre nossaltres als gegants d' Andorra la Vella i arribats des de Terres Valencianes els geganters de Vinarós, que arribaràn a l' illa amb quatre gegants i sis capgrossos acompanyats musicalment del seu propi grup de donçainers.

per qui no vulgui esperar a la Mare de Déu de Gràcia per veure en Tomeu i na Guida demà mateix estaràna  a Alaior acompanyant anen LLorenç i na Eulalia en la desfilada de carrosses de Sant Llorenç.

 

www.gegantsmao.menorca.es

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS