Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

En Tomeu i na Guida sˇn a Manresa

geganters-mao | 27 Agost, 2006 15:06

El passat divendre els Gegants de Maó i els seus amics els geganters un cop més creuaren el Mediterrani per fer d' embaixadors culturals de la nostre ciutat. En aquesta ocassió la població de destí seria Manresa.

En Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i una vintena llarga de geganters (entre portadors i músics) embarcaren el divendres al matí en el barco de la Transmediterránea. els gegants feren el trajecte dins les bodegues del vaixell mentre a les sales els geganters esperaven la arribada a un port que ja els coneix des de fa anys, el de Barcelona.

Un cop a la ciutat catalana els geganters aprofitarien per fer un poc de turisme, les fotografies de record, els més marxossos a la nit buscarien algun lloc on comentar la jugada i una escola serviria d' allotjament per la delegació maonessa.

L' actuació va ser ahir dissabte, passades les sis de la tarda, els sis gegants amfitrions i els quatre arribats de Maó voltarien durant gaire bé dues hores pels carrers de Manresa. els residents contemplarien la novetat d' "uns gegants arribats de les illes" mentre els maonessos van ser tractats amb totes les amabilitats amb les que es pot obsequiar a uns visitants.

 

    Moment de ses darreres ballades de ses figures de Maó a sa Plaça Major.    

 

Cal destacar que a la nostre geganta, na Guida, l' obsequiarien amb un ram de flors (semble ser que l' obsequiar a les gegantes amb un ram de flors forma part del costumari de la població). És així com va deixar estojat el que sol portar habitualment i el que ha passejat aquests dies ha estat el regalat pels amfitrions.

La tornada de les figures i els geganters serà aquesta nit arribant al port de Maó el dilluns al matí.

Volem destacar que l' abundant menjar oferit durant tots els actes protocol·laris servirà per agafar forces pels passacarrers que han de tenir lloc a Maó d' aquí a pocs dies, en el mar de les nostes Festes de la Mare de Déu de Gràcia.

www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS