Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

primeres jornades de festa

geganters-mao | 01 Setembre, 2006 15:34

Ahir dijous la Ciutat de Maó va viure una de les primeres jornades festives de les moltes que precedeixen a les dels quatre dies principals de la Mare de Déu de Gràcia.

 

Organitzat pel “Triangle Comercial” (Comerciants de la Plaça Príncep i Camí d’ Es Castell), a les set de la tarda va donar inici el passacarrers que inaugurava la jornada festiva. Els protagonistes van ser els gegants, els tambors i cornetes i les majorettes.

 

Fent d’ amfitrions de la passejada vam tenir als gegantons de Maó en Pere i na Gràcia, que si be són dues figures cedides al municipi, van ser creades als tallers del Casal de Gent Gran d’ Es Camí d’ Es Castell, que era una de les entitats organitzants de la jornada.

 

Passacarrers curt, però pler de color. Maó ja és una festa i pocs van voler faltar a una de les primeres jornades de les Festes de Gràcia 2006.

 

Per una altre banda poques hores falten per que en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i en Miquelet es Salero, faixin la seva arribada a l’ Ajuntament de Maó. Doncs com és costum des de fa molts anys pocs dies abans dels quatre principals de la festa els gegants ja han de guaitar dels balcons de l’ Ajuntament.

 

Acte seguit a l’ arribada serà presentada públicament a la mateixa plaça Constitució la pàgina web dedicada als gegants de la ciutat www.gegantsmao.menorca.es .

 

Al moment d’ escriure aquestes ratlles Sant Pere encara no te molt clar el que ha de fer, però segons publica el programa de festes d’ Enguany, el batlle de la ciutat i el sant que s’ encarrega de les pluges tenen pactat que ni una gota ha de caure fins que les festes de Maó siguin passades.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS