Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

en Tomeu i na guida ja sˇn als balcons de l' Ajuntament.

geganters-mao | 01 Setembre, 2006 22:25

En Tomeu i na guida ja guaiten als balcons de l’ ajuntament. Sense dubte un dels moments que marquen l’imminent inici de les festes patronals de la nostre ciutat és la arribada dels gegants al punt neuràlgic de la celebració.

Els històrics gegants de la ciutat, acompanyats d'en Pere i na Gràcia i en “Miquelet es Salero” han sortit a les 20 hores del quarter de Santiago i fent el camí que els porta al pla de la parròquia no han aturat de ballar amb els seus amics els geganters. La música que ha propiciat la ballera  ha estat la que acompanya als nostres personatges des de fa més d’ una dècada, la dels grallers.

En el camí cap a “La Sala” els gegants han anat arreplegant gent, també era molta la que ja els esperava en el punt d’ arribada, fet que ha propiciat que un any més la arribada dels gegants es convertís en un acte important.

        

Ja hem arribat! Tothom a ballar i després a posar es gegants a sa balconada.

Uns pocs balls han precedit la pujada de les figures cap als balcons. El següent acte important de la jornada ha estat la presentació en públic de la pàgina web dels gegants de la ciutat.

Una pantalla instal·lada a les mateixes escales de l’ ajuntament ha avançat al públic present el que es pot trobar en el nou portal. Han estat els mateixos membres de l’ entitat gegantera els que han explicat el perquè dels gegants a la xarxa i els objectius que es pensen complir amb la nova finestra al mon de aquesta part del nostre patrimoni cultural.

 

La tercera part de la jornada ha estat el repartiment entre el públic infantil present a l’ acte d’ un petit quadern on hi figuren les siluetes dels gegants de la ciutat per que els més menuts les puguin pintar.

    

Gràcia ja és aquí, els gegants ja són als balcons i per demà dissabte infinitat de festes de barriada continuaràn amb la festa. El fet més destacable la participació per primer cop en les nostres festes patronals dels membres del curs de  Formació de Banda de Música de l’ Ajuntament de Maó.

www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS