Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Maonesos, maoneses, bones festes de GrÓcia 2006

geganters-mao | 07 Setembre, 2006 21:19

 

Ahir dimecres la ciutat de Maó va encetar oficialment les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2006.

Eren les 19,30 hores quan al Pla de la Parròquia ja es podia veure als geganters posant-se les faixes, als grallers afinant els seus instruments i als tamboriners també preparant el seu grup.

 

A les 20 hores els gegants de Maó ja havien baixat les escales de l’ ajuntament i estaven a la plaça a punt de partir, ja havien arribat els seus companys de Llucmaçanes i començaren a sonar els tambors, els grallers també començarien a fer ballar els gegants i el cercavila era començat.

 

Un petit passeig de poc més de mitja hora pel centre de la ciutat tornaria de nou a les figures al lloc de partida. Cal dir que el dia del pregó des de fa molts anys esdevé multitudinari i en cap moment va faltar públic per la cercavila.

Un cop tornats a la plaça uns pocs balls donarien per acabada la jornada gegantera de la nit.

Els gegants al seu lloc, el pregó poc tardaria en començar i mentre la majoria de geganters maonesos en una correguda es van canviar d’ uniformitat per que serien els mateixos que poc després sortirien vestits de dimoni per donar començament al “Ball de Foc”.

Destaquem de la jornada de la nit la novetat de que per primera vegada s’ interpretaria un primer toc de flabiol en el dia del pregó i des de els mateixos balcons de l’ ajuntament.

Una altre gran novetat la de que després d’ anys de no tenir la ciutat de Maó una banda de música que portés el seu nom, van ser els membres del Curs de Formació de Banda de Música de Maó els que interpretarien el tradicional “Es Mahón”.

www.gegantsmao.menorca.es

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS