Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

de bon matÝ

geganters-mao | 08 Setembre, 2006 16:21

A les vuit del matí tots els geganters fent camí cap al Pla de la Parròquia, els que hagin sortit la nit abans que ho facin amb ulleres de sol i cap a treure els gegants que a les vuit i mitja hem de tornar a partir.

La sortida dels gegants ha coincidit amb la sortida dels caixers de “sa colcada” per lo que hem fet mitja hora aturats per finalment sortir just passades les 9 hores (ui ui ui, la mitja hora de son que hem perdut).

Els tambors de Dalt Sant Joan sempre a punt, de fet ja s’ havien encarregat  una estona abans de despertar a la població en la popular diana; na Tecla de Sant Lluís (esquitxadeta per aquí, esquitxadeta per allà...), els gegants d’ Andorra amb els grallers d’ Es Castell, els gegants i capgrossos de Vinaròs i els amfitrions de Maó.

I s'altra foto.

 

Vam ser tants que no hi cabíem dins s'objectiu de sa càmara. Així que han sortit dues fotos.

 

Les tradicionals aturades enfront d’ alguns veïns que gustosament ens obsequien amb coca amb xocolata i pastes; La ballada de gegants enfront de l’ hospital; Els grallers que fins i tot entren a alguna casa a fer la “despertà” i els carrers com sempre plens de gent amb ganes de veure els gegants.

Al sortir més tard de l’ hora prevista arribem a plaça també més tard, és a dir amb la missa de caixer començada i sense sonar els instruments per no despistar al capellà.

Tot i així el que no pot faltar és la foto de família, gegants i geganters poseu-vos més junts que som molts i no hi cabem.

Clic Clic, la foto ja està feta, les festes de Gràcia ja van en totes, no ens adonarem compte i arribarà la traca final de festes.

Després de festes el record dels nous amics geganters arribats de fora de l’ illa. Seran les moltes experiències compartides durant aquests dies i una foto per la posteritat.

    

www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS