Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Baixada al port ôim-pressionnantö

geganters-mao | 10 Setembre, 2006 19:41

6 de setembre, els gegants fan el passacarrers que precedeix al pregó de festes; 7 de setembre, en Tomeu i na Guida i tots els seus convidats volten durant quatre hores pels carrers de Maó; 8 de setembre, els gegants tornen a sortir en la matinal del dia de la Mare de Déu de Gràcia...

 

9 de setembre, Maó vol veure els gegants i milers de persones baixen al port  a veure els darrers balls per enguany d’ en Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i en Miquelet es Salero.

Que tindran els gegants que fins el darrer dia de festes, com si fossin el flautista de Hammelin segueixen hipnotitzant a la gent ?; Pot ser que els 68 any que porten amb nosaltres?; Tota la simbologia que tenen dins la festa?; Pot ser siguin uns dels símbols de la festa i com a tal la gent no es cansa mai de veurel’s?.

Sigui el que sigui els gegants de la Ciutat de Maó ahir al fosquet baixaven cap al port a fer la última ballada de les festes i Maó baixava amb ells.

La sortida a les 19,30 del Pla de la Parròquia. En menys de mitja hora els gegants ja eren al port i després d’ un passacarrers a la vora de la mar uns pocs balls enfront del Parc Rotxina culminarien la participació dels icones de les festes en la edició de la Mare de Déu de Gràcia 2006.

Cal destacar que al dia d’ avui els gegants ja han après a ballar tot tipus de música, i és que dels quatre balls que van culminar la passejada dels gegants un seria “Es Ball d’ Es Salero”, que és un tema compost pels mateixos músics del grup maonès, que el nano a qui va dedicat el va ballar a temps de polca i havanera; El segon ball va ser el popurri dels temes popular menorquins “Na Catalina de Plaça” i la “Jota d’ Es Mercadal” i el que havia de culminar la tanda va ser el popular “Passi-ho be”. A petició del públic es va ballar un tema més que va ser el arxiconegut “Quan el Sants Van Marxant” popularitzat pel trompetista Louis Armstrong  però en aquesta ocassió interpretat pel grup de Gralles del Grup de Geganters de Maó.

I ja està, els gegants cap a dormir a la seva habitació de l’ antic Quarter de Santiago, la traca final de festes a punt d’ esclatar, les esquenes dels gegantres croixides (com cada any ha valgut la pena) i com diu la cançò:

Passi-ho be, i moltes gràcies, passi-ho be fins l’ any que be.

P.D. ui, demà ens hem de tornar a aixecar de bon matí doncs hem d’ acompanyar als amics geganters de Vinaròs fins el moll de Ciutadella en seu camí de retorn de les seves primers Festes de Gràcia.

Moltes gràcies geganters de Vinaròs, Andorra, Sant Lluís, Llucmaçanes, Capgrossos de Maó “Per sempre Gegants i Capgrossos”, Grallers d’ Es Castell i Tamborers de Dalt Sant Joan de Maó. Bones Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2007.

Geganters de Maó.

www.gegantsmao.menorca.es

 A59 quanta gent ens acompanya avui .JPG, 55 KB

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS