Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Sant Nicolau tanca la porta amb clau.

geganters-mao | 10 Setembre, 2006 19:47

Tot i que Maó estava en Festes no eren les de Gràcia les úniques que s’ estaven celebrant a l’ illa, doncs el mateix dia que acabaven les festes de Gràcia donaven inici les Festes de Sant Nicolau a Es Mercadal.

Pel motiu de que el grup de Geganters de Maó és el mateix que també te al seu càrrec a n’ en Martí i na Maria, és a dir els gegants d’ Es Mercadal, i pel motiu de que aquests el dia de Sant Nicolau tenen la seva protocol·lària volta pel poble del centre de l’ illa, doncs el grup de geganters de Maó i Es Mercadal ahir encantat va fer un inusual  “Doblete”.

A les 5 hores el grup “Luciano i Sus Muchachos” encetava el primer pas-doble d’ una volta tranquila i agradable pels carrers més cèntrics de la població. Uns pocs balls finals a la Plaça Constitució evidenciaven que poc tardarien en arribar els cavalls de sa “Colcada” per fer un dels darrers “Jaleos” de l’ estiu.

 

Sant Nicolau tanca la porta amb clau i ara pot ser els gegants estaran estojats alguns mesos abans de que tornin a surtin a ballar. Arriba la tardor, comença la escola... I comença la època de desvestir els gegants per rentar-lis la roba, fer les tasques de manteniment de les figures, assajar nous balls per l’ estiu que ve, els músics seguiran assajant tot l’ hivern per preparar el nou repertori...

i colorin colorado... fins d' aquí a uns messos

 A56 brigada de Sant Nicolau .JPG, 46 KB

vista www.gegantsmao.menorca.es .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS