Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Sant MartÝ ja Ús aquÝ

geganters-mao | 14 Juliol, 2007 19:20

Ha estat a les 17 hores quan la flabiolera Silvia Pons ha pujat als balcons de l’ Ajuntament i ha rebut el permís del batlle per començar amb el replec de sa colcada. El toc de flabiol ha estat escoltat amb el respecte que cal i just donada la darrera nota ha estat el carrer el que ens ha fet notar que Sant Martí ja anava en totes. Els crits de “Sant Martí, Sant Martí” o “que boti, que boti Es Mercadal” han donat pas al primer pas-doble de l’ Agrupació Musical Inquera.

A la mateixa hora i en el mateix excenari no hi han faltat, com des de fa més d’ un quart de segle, els gegants del poble, en Martí i na Maria. Han estat acompanyats dels seus amics  en Pere i na Gràcia, gegantons de Maó i també el nan en Miquelet es Salero. Als pocs minuts d’ iniciada la festa han partit tots junts a fer el tradicional passacarrers. La música ha anat a càrrec de l’ agrupació inquera i també dels grallers.  

Cal destacar la amabilitat que sempre ha destacat al poble d’ Es Mercadal, doncs com ve sent acostumat no han faltat les portes obertes per obsequiar als geganters i als músics en el seu recorregut pels carrer del poble.

 

El que un passacarrers duri més o menys temps no depèn necessàriament de lo llarg que pugui ser el recorregut, pot ser més de les estones que els gegants aturin per ballar davant un grup de veïns, la casa d’ alguna autoritat i també en alguna plaça destacada. És el cas del poble d’ Es Mercadal que ha volgut veure ballar als seus gegants durant prop de dues hores en el dissabte del dia principal.

També s’ acostuma a fer algunes estones aturats en el moment en que coincideix el pas dels gegants i el dels cavalls, ja va be pels geganters que poden sortir de davall el gegant, agafar un poc d’ aire i beure un bon glop d’ aigua en una tarda tan calurosa com ha estat la d’ avui.

Quasi eren les 19 hores quan el poble estava fet, ha estat el moment per tornar a plaça i després de alguns darrers balls de gegants el popular tema “Passi-ho be” ha donat per finalitzada la jornada gegantera del dissabte de Sant Martí.

Els gegant han tornat a la nau de l’ antic quarter d’ artilleria i els geganters...

-         jo m’ en vaig a canviar de roba que no me vull perdre el Jaleo

-         espera, que ens deixen la piscina per un “banyitu”

-         ja però es que no he portat el traje de bany

-         uep tu, que quedes una estona?

-         ui, no, vaig a casa a dutxar-me i vendré pel jaleo de demà matí, i així aprofitaré per fer la crònica a la web de l’ actuació d’ aquesta tarda

-         val, dissabte que ve hi ha assaig?

-         Etc.

Visita també www.gegantsmao.menorca.es

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS