Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Els Diables de Maˇ a l' "Atiar Foc 2009"

geganters-mao | 20 Gener, 2009 21:50

El proper cap de setmana els membres de la Colla de Diables de Maó estaran a l’ illa veïna per prendre part en l’ Atiar Foc 2009. 

La gran festa del foc tindrà lloc el diumenge dia 25. Segons l’ organització es pretén que aquest any la gran trobada de dimonis sigui encara més espectacular que en la edició del 2008. De moment alguns números són els 400.000 € de pressupost, les18 colles de dimonis convocades i la suma d’ aproximadament uns 1800 dimonis actuant a l’ hora.

La gran festa del foc començarà a les 17,30 h; amb el primer bloc anomenat “Besties i Batucades”. Aquests sortint de la Plaça de l’ Hospital General començaran el recorregut a la Rambla per a passar pel carrer Uniò, Plaça Joan Carles I, Born i Avinguda Antoni Maura. 

El segon Bloc, en el que participaran els dimonis menorquins,  sortirà a les 18,45 h. De Sa Faxina, passarà pel passeig Sagrera i preveu arribar a les 21 h. Al Parc de la Mar. Dit recorregut es farà sota la única il·luminació que faran esclatar els centenars de dimonis, i també pels bidons amb foc i torxes enceses que guiaran als malignes en el seu camí. 

Ja serà en aquest parc en que tendrà lloc l’ espectacular final de correfocs, amb escenificacions i llençament de focs d’ artifici. Cal dir que per a poder seguir l’ eclat final s’ ha previst instal·lar fins a cinc pantalles gengants en les immediacions.

En els propers dies anirem ampliant la informació. De moment podem adelantar que la expedició menorquina la formaràn una vintena llarga de dimonis, entre els que han de llençar foc i els tabalaters. 

No sabem si els detectors de l’ aeroport de Menorca detectarà algo estrany o “maligne” en els peculiars passatgers, en tot cas si tot surt com s’ espera el dissabte a la tarda els menorquins ja estaran sobre el terreny valorant l’ actuació del diumenge. La tornada ben segur que es farà encara amb l’ olor a pòlvora, doncs es preveu que a les poques hores d’ acabat el correfocs l’ avió els port de nou cap a Menorca. 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es .

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS