Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

Cada dissabte torna mÚs lleugera...

geganters-mao | 21 Marš, 2009 19:12

Qui hauria dit fa algunes dècades que la quaresma es podria convertir en algo tan festiu?.

 

El cas és el que és i un cop més el matí de dissabte ha esdevingut en el centre de Maó una autèntica festa. El motiu: la anada de la Geganta S’ Avia Corema a una nova plaça, amb l’ objectiu de tornar amb un peu de menys.

 

El Guió ha estat molt similar al de tots els dissabtes, en que els geganters es solen trobar a les onze i mitja del migdia a la sala de premsa de l’ Ajuntament, que en aquell dia sol servir de “vestidor”. També és allà on es troben els membres del grup de músics de la geganta i com no hi pot faltar, també la mestressa de cerimònies, la pallassa Xinxeta.

 

Un cop els geganters amb les faixes ben estretes (imprescindible per a portar un gegant), el següent pas ja ha estat la obertura de les portes de les cases consistorials i la baixada de la geganta per a les seves escales fins el Pla de la Parròquia.

 

Poc temps ha passat per a que els músics comencessin a sonar, i el camí de tota la comitiva avui ha estat fins a la Plaça Reial.

 

Ha estat a dita plaça on com ve sent habitual un mar d’ al·lots esperaven el moment de la arribada de la geganta i la posterior cerimònia de la llevada d’ un peu.

                     

 

la Geganta S' Avia Corema fent entrada a la Plaça Reial on haurà de perdre el seu quart peu.

 

 

Cal destacar que la pallassa Xinxeta sap engrescar al públic i les seves arts fan que tot d’ una s’ el fiqui a la butxaca. En el dia d’ avui ha sabut jugar amb els més petits fent-lis contar els peus que li quedaven a la geganta, i com ve sent habitual en els pallassos han tingut de ser els filles qui li fessin la compte.

 

Arribat el moment de treure el peu, les qüestions han estat dues; la primera quin peu se li havia de treure, i la segona quina seria la persona escollida per fer la “amputació”.

 

El peu prest s’ ha decidit que fos la bota de color marron, i en el cas de qui li havia de treure sembla ser que ha estat la geganta que li ha dit a la orella de la pallassa quina filleta de entre el públic era la escollida per a la tasca.

 

Jas amb un peu de menys, és a dir amb tres peus, i un cop finalitzada la cerimònia els músics han tornat a sonar i el camí ja ha estat de retornada.

 

Poques novetats a comentar, pot ser que cada vegada són més els fillets de la ciutat que porten posada durant tota la setmana la xapa amb la imatge de S’ Avia Corema, que solen vendre al preu simbòlic d’ 1 € els membres de la entitat gegantera de la Ciutat de Maó.

 

Ara la propera ja serà d’ aquí a pocs dies, concretament el dissabte dia 28 de març, en que la geganta haurà de regresar ja sols amb dos peus.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es .

 
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS