Administrar

Des de l'any 1934 en Tomeu i na Guida sˇn els Gegants de Maˇ. Coneix el seu dia a dia, el d'en Pere i na GrÓcia, s'└via Corema, en Miquelet es Salero i altres Gegants de Menorca.

la Geganta S' └via Corema avui s' ha quedat sense l' avarca

geganters-mao | 13 Marš, 2010 19:54

Aquest matí la geganta S’ Àvia Corema de Maó ha tornat a sortir de nou al carrer per a complir amb la seva cita setmanal amb la que al dia d’ avui ja es pot qualificar de tradició.

Tot ha començat com de costum a les dotze del migdia amb la baixada de la geganta per a les escales de l’ Ajuntament per a que quedés plantada a la Plaça Constitució a la espera de la sortida en cercavila.

Ha estat justament en trobar-se a la plaça quan la nostre protagonista s’ ha trobat amb la primera novetat , que seria que el vent que ja s’ esperava per a el matí d’ avui, l’ acompanyaria durant tota la jornada; dificultant de manera important la tasca dels geganters que l’ havien de portar.

 la geganta S' Àvia Corema de Maó en la seva quarta sortida, en la que va al parc d' es Freginal per a perdre el seu quart peu.

La segona de les novetats ha estat que tot i que estant anunciat que la cerimònia de la lleva del peu es faria a la Plaça Reial, finalment s’ ha hagut de fer al parc del Freginal. El motiu ha estat que en el lloc que havia de anar en el dia d’ Avui la Geganta S’ Àvia Corema estava ocupat per les taules informatives del dia de la dona. És així que per no alterar unes jornades alienes a la geganta, sense fer cap diferenciació entre dones i homes ni petits ni grans la comitiva s’ ha encaminat de per el carrer de l’ Angel cap al pulmó verd de la ciutat.

Un cop arribats al parc, el Gran Pepot, que últimament alterna l’ honor de fer de mestre de cerimònies amb la pallassa Xinxeta, ha començat a escalfar l’ ambient amb els seus jocs de malabars, els que com de costum han fet que els presents ja tinguessin les primeres emocions del matí.

Tot i així el millor encara estava per arribar i el moment crucial ha arribat amb la lleva del quart peu de la geganta.

Com a fet a destacar en el dia d’ avui no ha estat cap dels fillets presents el que li ha llevat el peu a la geganta, si no un dels propis geganters, que com a fillets grans que tots podem ser en algun moment s’ ho ha passat de lo més be complint amb la amputació. El peu escollit ha estat el que porta la avarca menorquina.

Un cop amb un peu de menys i ja amb sols tres de penjant de nou han sonat els músics de vent i tota la comitiva s’ ha encaminat de nou cap a la Plaça Constitució per a acomiadar a la geganta fins a la setmana que ve.

Ja queda menys per a les vacances de setmana santa, i el fet de que la geganta torni cada setmana més lleugera així ho evidencia, fent com marca la tradició ancestral la  vella quaresma la funció de calendari.

 

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es

Els vídeos a: www.youtube.com/gegantsmao

Fes-te amic dels “Gegants de Maó” al seu perfil de facebook.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS